7.04.2016
Ordu ekonomisine yön veren sanayi kuruluşlarının ilin siyasi yapısı ve yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşlarımız tarafından gerekli ilgiyi görmesi gerekir. İstihdam yaratmak sanayici olmak kolay işler değil, kutsal işlerdir. Bu nedenle sanayicimizin gereken değeri görmesini önemsemeliyiz.
Sanayinin temel taşları sermaye, müteşebbis, hammadde, ulaşım, enerji, konularına girmeden sanayi kollarını bir sıralayalım:
1-Tüketim malları sanayi
2-Ara malı Üreten Sanayiler
3-Yatırım malı üreten sanayiler.
Altınordu, Fatsa, Ünye için yeni organize sanayi bölgeleri acilen hayata geçirilmeli, mevcut organize üretim yapacak firmalar için yer açılmalıdır. Yeni yatırımlar için istihdam projeleri hayata geçirilmelidir. Sanayici arkasında ilin dinamiklerini görmek ister.
1-SERMAYE YETERSİZLİĞİ
2-UZUN VADELİ KREDİVEREN MÜESSESELERİN YETERSİZLİĞİ
3-ALT YAPI NOKSANLIĞI
4-BÜROKRASİ ve MEVZUAT
5-İŞ VERİMİ DÜŞÜKLÜĞÜ
6-HAMMADDE SIKINTISI
Çağımızın gelişmiş ülkeleri, önce hafif sanayi, diğer adı ile tüketim mallar sanayilerini kurarak kalkınmaya yönelmişlerdir. Bu tür sanayiler, az sermayeye ihtiyaç gösterdiği gibi, hammaddesini bölgeden ve yurt içinde tedarik ettiği ve ileri bir teknolojiyi gerektirmediği için ordunun ekonomik şartlarına uygundur. Nüfusun hızla artışı, gıda için, az gelişmiş bölge ekonomilerine uygundur. Nüfusun hızla artışı, gıda ve giyim sanayileri gibi hafif endüstri mallarına olan talebi yeterli seviyeye çıkarır.
Bölgemiz sanayine hammadde teşkil edecek sektörden var olan hammadde kaynaklarından başlanmalıdır. Sanayici kendini bulunduğu ilde siyasetin yerel yönetimlerin yanında olduğunu görmeli ve hissetmelidir. Her şey daha güzel bir Ordu için.