Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
10.11.2024

18.09.2021

SAMSUN TÜYAP BÖLGE EKONOMİSİNE DEĞER KATIYOR.

TÜYAP Samsun, pandemi nedeniyle bir buçuk yılı aşkın bir aranın ardından 15 Eylül tarihinde kapılarını tekrar açtı. Karadeniz Bölgesi’nin en önemli buluşmalarından biri olarak adlandırılan “Tüyap Samsun Tarım Fuarı 2021”, katılımcı ve ziyaretçileri kadar

Yılda 4-5 fuar düzenleyen Tüyap Samsun’un başarılı müdürü Oğuzhan Çamaş bu yıl tarım ile başlayan fuarların arkasının dolu dolu geleceği müjdesini vererek yeni buluşmaları bir bir saydı.

Fuarlar bölge ve ülke ekonomisi yönünde çok önemli bir yere sahiptir. Hem ziyaret hem ticaret anlayışına en uygun alanlardır. Aynı zamanda umut vaad eden bir şölen yeridir. Ayrıca, ticaretle ilgili ürün ve hizmetler, teknolojik gelişmeler, bilgi ve yenilikler tanıtılır fuarda. Samsun Tüyap Tarım Fuarı’nı Karadeniz Ekonomi Gazetesi olarak kalabalık bir ekiple gezdik ve gözlemledik, Tarım sektörü adına yapılan yeni inovasyonları ve teknolojik gelişmeleri yerinde gördük. Ticari ve iktisadi boyutu giderek ön plana çıkan fuarlarda katılımcı firma ya da kuruluşlar kendilerine ayrılmış alanlarda ziyaretçileriyle görüşmeler yapmakta, ürünlerini sergilemekte. Kendilerine ayrılan alanlarda kurumsal renk ve imajlarına yer veren firmalar zaman zaman görsel bir şölen de sunmakta.

Yani pek çok boyutuyla bu organizasyonlar fuar hizmetleri endüstrisinin de doğuşuna neden olmuş, fuarların düzenlendiği kentlerde dekorasyon, konaklama hizmetleri, hosteslik hizmetleri, yiyecek içecek servisi gibi birçok alanda devinim sağlamıştır. 5 gün süren ve pazar günü kapılarını bir sonraki organizasyona kadar kapatan Tüyap Samsun’un başarısı bölgenin de başarısı anlamına geliyor. O nedenle başta değerli dostumuz Oğuzhan Çamaş olmak üzere tüm Samsun ekibini kutluyoruz.

Koca bir çınar: Fahrettin Ulusoy

2014 yılında Karadeniz Ekonomi’yi kurduğumuzda heybetiyle de bir çınar olan duayen sanayici Fahrettin Ulusoy amcamızı da sık sık ziyaret etmiş kat ettiğimiz yolda deneyim ve birikimlerinden her zaman yararlanmış biri olarak yolumuz her Samsun’a düştüğünde kendisine uğramadan dönmek istemedim. Samsun’un en önemli değerlerinden biri olan ve yakın zamana kadar fuarlarda da sık sık görmeye alışkın olduğumuz “koca çınar” her ne kadar günümüz koşulları nedeniyle bu yıl fuara gelmediyse de bizim onu ziyaret etmemiz kaçınılmazdı. Öyle de yaptık ve Atakum’da Alaçam Caddesi’ndeki yeni genel müdürlük binasında kendisiyle sözleştik. Günün kahvesini içerek başladığımız sohbette Fahrettin beyden duyduklarımız beni ve Karadeniz Ekonomi ekibini fazlasıyla motive etti. Aslında “kurt” bir siyasetçi de olan değerli büyüğümüzün çok kıymet verdiğimiz eleştirileri ve öngörüleriyle de kendimizi gelecek günlere daha hazır hissettik. Her ne kadar işleri oğlu Eren Günhan Ulusoy’a devredip onursal başkan olarak kurumsal kimliğin başında olsa da oğlunun da kendi izinden gitmesinden mutluluk duyduğunu gördük. Ulusoy Un’un istikrarlı büyümesinde Eren Günhan Ulusoy’un katkıları tartışılmaz. En son teknoloji kullanılarak üretim yapılan 50’nci yıl fabrikasında çıta daha yükseğe taşındı. Biz de ülkemiz ekonomisinde çok önemli yeri olan Ulusoy Un Sanayi’ni bölge ve ülke ekonomisine yaptığı katkılardan dolayı kutluyoruz.

 

 

Atatürk, 97 yıl önce bugünlerde D. Karadeniz’e geldi

Cumhuriyet henüz kurulmuş ama Anadolu insanı savaşlardan yorgun düşmüştü. Bunu en iyi bilen ulu önder Mustafa Kemal, kurtardığı ülkenin ihtiyaçlarını yerinde görmek amacıyla 1924 yılının Eylül ayında Doğu Karadeniz’de Trabzon, Rize, Giresun ve Ordu’yu kapsayan bir geziye çıktı. Hamidiye kruvazörü ile 19 Eylül günü önce Giresun sonra da Ordu’ya gelen Mustafa Kemal’i Ordu İskelesi açıklarında Vali Rıfat (Vona) başkanlığında oluşturulan bir heyet motorlarla karşıladı. Üzerinden tam 97 yıl geçmiş. Sevgi, saygı, rahmet ve özlemle anıyoruz.

Ordu’da imar revizyonu

Yeni imar revizyonu nedeniyle Ordu iş dünyasında başta inşaat sektörü ve bankacılar olmak üzere tüm sektör çarpanları, inşaat sektörünün canlanması için Büyükşehir’in süreci hızlandırmasını istiyor. Mağduriyetlerin çok büyük maliyetleri de beraberinde getirdiği inşaat piyasasında en çok konuşulan konu bu olunca biz de bu sorunu gündemimize alarak iş dünyasının sesini Büyükşehir Belediyesi’ne duyuralım istedik.

Haftanın sözü:

İyilik ticaret değildir. Karşılık beklenmeden yapılır ve unutulur.

ETİKETLER; Karadeniz Ekonomi

Yazarın Diğer Yazıları