Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Karlıbel; '' Farkındalık yaratabilmeliyiz''

Altınordu Özel Eğitim İş Uygulama Okulu “Lebibe Karlıbel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Sınıfı”nın açılışı Dünya Engelliler Günü’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

info@karadenizekonomi.com / 4.12.2018

Karlıbel; '' Farkındalık yaratabilmeliyiz''

Açılışa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Vali Yardımcısı Adem Öztürk, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten,Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan,Ak Parti İl Başkanı Halit Tomakin, Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, Karlıbel Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Karlıbel, Levent Karlıbel, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Özel öğrenciler, katılımcılara ilk olarak zeybek gösterisi sundu. Akabinde ise kendi çaldıkları müzik aletleriyle mini bir konser verdiler.

‘’Toplam 3 kademede eğitim veriliyor’’

Altınordu Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun 1990 yılında Öğretebilir Çocuklar adıyla eğitime başladığını söyleyen Okul Müdürü Necmettin Güney, şunları kaydetti; "Altınordu Özel Eğitim Uygulama Okulları, okul öncesinden başlayarak doğal eğitim çağındaki ağır ve orta düzeydeki zihinsel yetersizliği olan toplam 87 öğrenciye öz bakım ve günlük yaşam becerileriyle, işlevsel akademik becerileri geliştirmeye ve topluma uyum sağlamaya yönelik toplam 3 kademede eğitim vermektedir. Okulumuz 1990 yılında Öğretebilir Çocuklar adıyla eğitime başlamıştı. Öğrencilerimizin zihinsel yetersizlikleri yanında kaba ve ince motor gelişimlerinde de yetersizlikler bulunmakta, bu nedenle fonksiyonel hareket yeteneği ve aktiviteleri kısıtlanmış öğrencilerimizin verilecek özel eğitimlerden en iyi şekilde yaralanmaları için fizyoterapiye ihtiyaçları bulunmaktadır."

"Yeni çağ; farkındalık çağı’’

Ergin Karlıbel Bilgi Vakfı adına konuşan Levent Karlıbel; "Neredeyse bir yıl bir çağı ifade ediyor. Zaman çok çabuk geçiyor. Bir yıl önce de yeni çağın farkındalık çağı olması gerektiğini söylemiştim. Yine bir farkındalık yaratarak, burada bir okul olduğunu, fedakar öğretmenler olduğunu ve güzel şeyler yapıldığını sizlere gösterelim, bizim de bu vefakar insanlara ve öğrencilere bir katkımız olsun istedik. Hem de annemizin bir arzusunu yerine getirmiş olduk. Özellikle eğitimi olan katkımız 28 yıldan bu yana 

olduğu gibi devam edecektir." diye konuştu.

"Hatırlamaktan yana bir şey yapma günü’’

Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 'Hepimiz birer engelli adayıyız' diyerek; "Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için hakettiği değeri vermeli, sevgiyle yaklaşmalı başarıları için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Bugün hatırlamaktan yana bir şey yapmanın günü. Bu güzel okulda farkındalık elde edebilmek için inşa edilmiş rehabilitasyon merkezi bizim için çok önemli. Özel bir günde burayı açmak çok güzel. Karlıbel ailesine teşekkür ederim. Hayırlı olsun."şeklinde konuştu.

"Yatırımın en iyisi’’

Vali Yardımcısı Adem Öztürk ise; "Bugün Dünya Engelliler Günü olduğu için önemli bir gün. Tüm engelli kardeşlerimizin gününü kutluyorum. Güzel bir hizmetin açılışını gerçekleştiriyoruz. Yatırımların en iyisi, en karlısı eğitime yapılan yatırımdır. Bu yatırım, diğer iş adamlarına da örnek oluşturuyor.Kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile birlikte bu alanda da güzel hizmetleri sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesildi. Lebibe Karlıbel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Sınıfı gezildi.

Ergin Karlıbel, okuldaki tüm öğrencilere tek tek hediyeler verdi. Öğrencilerin mutlu anları ise dikkat çekti.