Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

''T.C.’yi tartışmak kimsenin haddi değil''

Kendine yönelik suçlamaları, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığımı kimseyle tartışmam” diye reddeden Espiye Belediye Başkanı Karadere, “30 yıl önce yapılan binanın duvarında o günden bugüne sadece Belediye Başkanlığı yazısı var” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 28.05.2019

''T.C.’yi tartışmak kimsenin haddi değil''

Kendine yönelik suçlamaları, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığımı kimseyle tartışmam” diye reddeden Espiye Belediye Başkanı Karadere, “30 yıl önce yapılan binanın duvarında o günden bugüne sadece Belediye Başkanlığı yazısı var” dedi.

Seçildiği ikinci dönem Espiye Belediye Başkanlığı’nda tabelalardan “T.C.” tabelalarını kaldırttığı yönündeki eleştirileri ile gündeme gelen Mustafa Karadere, kamuoyunda oluşan yanlış algıya bir hayli tepkili. Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan ve FOX TV’de kendine yönelik yapılan suçlamalara karşı, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığımı kimseyle tartışmam” diye söze başlayan Karadere, “sanılanın aksine 30 yıl önce yapılan binanın duvarında o günden bugüne sadece Belediye Başkanlığı yazısı var. Kaldı ki yeni ek hizmet binamızda T.C. ibaresi var. Bunu bilerek ya da bilmeyerek polemik konusu yapmak siyaset ahlakı ile bağdaşmaz. Belediye meclis üyesi bazı arkadaşlarımız bunu yapmıştır” ifadelerini kullandı.

İlçelerinin bu tür polemiklerle anılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Karadere, belediye başkanlığındaki ilk dönemlerinde yaptıkları çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi: “Kent altyapısının yenilenmesi ile içme suyu ve kanalizasyon sorunlarını giderip yeni bir üst yapı oluşturarak tamamladığımız ilk dönemde ilk önce insanımızı çamur ve tozdan kurtarmak için 180 kilometre uzunluğundaki yol ağının yarıya kadar olan kısmını bitirdik.”

Bu hizmetleri kendi ekonomik güçleri ile yerine getirdiklerini ve belediye olarak İller Bankası’na olan ve uzun vadeye yayılmış 10 milyar lira dışında devlete bir kuruş borçlarının olmadığının altını çizen Karadere, en büyük gelir kaynaklarının da belediye bünyesinde kurdukları beton santrali olduğunu belirtti ve ekledi. “Özel İdare binası bizim mülkiyetimizdir. Espiye Belediyesi olarak gayrimenkul zengini bir belediye kimliğine büründük. Geçmiş dönemlerin aksine hiç arsa satışı yapmadık hep satın aldık. Yatırımlarımızın toplam tutarı 35 milyar liraya ulaştı.”  İlk 5 yıllık dönemlerinin geçmiş yönetimin yanlışlarını düzeltmekle geçtiğini ifade eden Karadere, yeni döneme ilişkin önceliklerinin kent estetiği olacağını söyledi. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ