Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
10.11.2024

9.10.2017

Girişimciler bu şehrin geleceği

Gençler katılımcı bir kültürler donatıldıklarında birşeyler üretme ve paylaşma konusunda daha başarılı oluyorlar. Şehirler gelişecekse genç girişimcileri önemsemeliyiz. Bölgemizin, şehirlerimizin kalkınması ve gelişmesi açısından bu son derece önemlidir.

Geçen hafta iş adamı Samet Aktaş’ın başkan olduğu Ordu Genç Girişimciler derneğinin toplantısı vardı. Toplantıya Altın Ordu Belediye başkanı Engin Tekintaş ,Ordu Organize Sanayi bölgesi yönetim kurulu başkan vekili Murat Şimşek ve genç girişimciler katılmıştı. Âmâ bu tür toplantılarda OTSO,OTSB, başkanı,ORDUSİAD başkanı ve diğer dinamiklerde olmalıydı. Çünkü bu gençler bizim gençlerimiz,Ordu’nun gelecekteki söz sahibi iş adamları !Onların yaptıklarını önemsemeliyiz.Bu tabloya Ordu Organize Sanayi başkan vekili yatırımcı iş adamı Murat Şimşekte içerlenmiş ve nerede bu başkanlarımız diye haklı olarak soruyor.Bizler katılımcı olmalı ve gençlerimize güzel örnekler olmalıyız.Bu şehir gelişecek ve kalkınacaksa bu gençlerle kalkınacak ve büyüyecektir.

Şehrin sesi ve gücü olması gerekenler siviltoplum kuruluşlarıdır. Ortak düşünmeyi,ortak karar vermeyi başarmalıyız. Şehrin geleceği siyasi ve ekonomik menfaat sağlayan çevrelere bağlanmamalıdır.Şehir geleceği için donanımlı insanları elinden kaçırmamalı şehrin siviltoplum kuruluşlarında yer almasını sağlamalıyız.Peki bir şehir nasıl kalkınır? Birlik ve beraberliğini artırarak,ortak akılla yönetilerek.Yani sen ben hesaplarını aşarak yıkarak. Hep öne geçme hesaplarını altüst ederek…

Gerçekten bu şehirde yani Ordu’da da kalkınmayla ilgili şartlar hazır mı? İş sadece müteşebbisle bitmiyor.

Müteşebbis iş yapacağı bölgeden önce bölge insanının tavrına davranışlarına bakıyor. Sen kendi şehrine sahip çıkmazsan dışarıdan gelip de senin şehrine sahip çıkmazlar. Şehrin menfaatine olan her şeyde biraraya gelebilmeli beyin fırtınası estirebilmeliyiz.

Peki, bunu kimler kimlerle yapacak?

Almanların bir sözü vardır; “ Senin ekmeğini yersem senin şarkını söylerim” der. İhtiyacı olan ihtiyacı olduğuna tavır koyabilir mi? Ekmek elden giderse şarkı nasıl söylenebilir. İşte bütün bu hesapların dışında üretebilmeli. Konuşulmalı.

Bölgemiz her şeyiyle kalkınmaya açık bir şehir.Yeterki potansiyeli değerlendirebilelim!