Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Tokat 1 milyon ziyaretçi için kolları sıvadı

Türk tarım ekonomisine getirdiği üretkenlikle adından sıkça söz ettiren Tokat’ın önemli değerlerinin daha geniş kitlelere aktarılması için birçok çalışma yürüten Belediye Başkanı Eroğlu kenti keşfedilmeyi bekleyen “inci mercana” benzetti.

info@karadenizekonomi.com / 25.08.2020

Tokat 1 milyon ziyaretçi için kolları sıvadı

Ballıca Mağarası, üretken ovaları, eşsiz güzellikteki yaylaları ve termal kaynaklarının yanı sıra kebabı ve yazması ile Tokat bir cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kentin Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat’ın bu önemli değerlerinin daha geniş kitlelere aktarılması için yaptıkları çalışmaları “Tokat’a mutlaka gelmek gerekir. Geldiğinizde sizi Anadolu’nun güzel bir şehri karşılayacaktır” sözleri ile özetlerken yönettiği kenti keşfedilmeyi bekleyen “inci mercana” benzetti. Eroğlu, “Tokat inci mercan gibi keşfedilmeyi bekleyen bir yer. İnsanların Tokat’a gelmesi için onlarca neden var. Her ne kadar pandemi sürecinden olumsuz etkilenmiş olsak da bu kötü günler geçecek. Hedefimiz şehrimize bir milyon insanın ziyaretini sağlamak. Bütün çalışmalarımız bu hedefe ulaşmak içindir” ifadelerini kullandı.

8 sokak restore ediliyor

Kentin tarihsel ve kültürel dokusuna yapılan çalışmalardan da bahseden Eroğlu “8 tane sokak belirledik. İçinde han ve hamamları barındıran sokaklar. Halit Sokağı bitme aşamasında. Bey Sokağı’nda da yüzde elli seviyelerindeyiz. Önümüzdeki Nisan ayına kadar bitirmeyi planlıyoruz. Beyhamam Sokağı’nda da sokak sağlıklaştırması çalışmalarını başlattık. 900 adımda 900 yıl dediğimiz alanda meydan projemiz var. Şehrimize gelenler tarihimizi görebilecek. Oradaki konaklarda altında dükkânlar oluşturup bin 700’lü yılları canlandırmak istiyoruz. Yani o sakağa giren insan o yılların Osmanlı sokağını hissedecek” dedi.

Tanıtım çalışmaları sürüyor

Tokat Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kanal Tokat projesi hakkında da bilgiler veren başarılı belediye başkanı, “Kanal Tokat üzerinde bulunan müzikli su fıskiyelerinin ilk gösterisine Tokat halkı yoğun ilgi gösterdi. Belediye olarak sosyal medya hesabı üzerinden yaptığımız canlı yayınla gurbette olan Tokatlılara da görsel şöleni izleme olanağı sunduk. Canlı yayınla birlikte binlerce izlenme oranı kaydedildi. Dolayısıyla biz bundan sonra kentimizin tanıtımı için daha fazlasını yapmaya hazırız” şeklinde konuştu. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ