Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

10 yılda yapılmayanı 2 yılda yaptı

Çambaşı Doğa Tesisi, 4 mevsim hizmet veren 1,850 rakımda Çambaşı Yaylası’nın bütün güzelliklerine ve manzarasına hâkim bir konumda yapılmış bir kayak merkezi. Ordu Kayak Kulübü Başkanı Selçuk Şenyurt kış turizmiyle ilgili Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu’nun tanıtımında önemli bir yere sahip olduğunu ve taleplerinin geri çevrilmediğini dile getirdi.

info@karadenizekonomi.com / 15.12.2020

10 yılda yapılmayanı 2 yılda yaptı

Kış sporları ülkemizde yeni yeni gelişiyor

Sayamayacağımız birçok önemli iyileştirme yapıldığını söyleyen Şenyurt, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e, ORBEL A.Ş. Genel Müdürü Muhammet Günaydın’a, Orman İşletme Müdürü Uğur Aktaş’a, Ordu Kayak Kulübü üye ve yönetim kurulu adına ayrıca kayak camiası adına teşekkür ederek, kış sporlarının ülkemizde yeni yeni gelişmeye başladığını şu sözlerle ifade etti: “Çambaşı Doğa Tesislerinin gelecekte kış sporlarıyla ilgili ulusal/uluslararası faaliyetlerden daha fazla pay alması için veya kapasitesi yüksek bir tesis olabilmesi için yenileme çalışmalarına devam edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle yapılması gereken iyileştirmelerin başında zirveye ulaşım gelmektedir. Ordu Kayak Kulübü olarak; kış sporlarının ülkemizde tam olarak yaygınlaşmamış olduğunu ve gelişmeye yeni yeni başladığını düşünmekteyiz. Mevcut bulunan telesiyejler rüzgârlı havalarda hizmet veremiyor. Rüzgârlı havalarda zirveye ulaşmak mümkün olmadığı için tesis faaliyet gösteremiyor. Fakat dünyada bu gibi sorunlar için çözüm olarak teleskiler kullanılmakta olup hemen hemen her türlü hava koşullarında çalışabiliyor. Biz kış sporlarına gönül vermiş bireyler olarak, “Ordu Telesiyej” in kaldırılarak aynı güzergâh üzerine kurulacak 2 adet teleski ile hem her hava koşulunda kayak yapılabilir bir tesis olabileceğini hem de pist sayısının ve metresinin artacağını düşünüyoruz.”

Şenyurt, “Şahsım, Ordu Kayak Kulübü ve kış sporlarına gönül vermiş herkesin gördüğü bir şey var ki son 2 yılda kat edilen mesafe 10 yıldır kat edilememişti. Bizlere bu imkânları sunan değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler başta olmak üzere kayak tesisimizle ilgili yapılan çalışmalardan dolayı tüm Ordu Büyükşehir Belediyemiz ekiplerine, Orman İşletme Müdürümüze, ORBEL A.Ş. ekibine ve emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

5 yıl içinde tesisin kapasitesi arttırılmalı

“Mevcut iyileştirmelerin ve geçtiğimiz yıl artan taleplerle Çambaşı Doğa Tesislerinin, ilimiz için artık vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu göstermiştir” diyen Şenyurt, “Bu nedenle 5 yıl içinde tesisin konaklama kapasitesinin arttırılması gerektiğini düşünmekteyiz. Dünyada birçok yerde kayak merkezleri havza halindedir. Ülkemizde alt yapısıyla, tanınmışlığıyla nadir uygulanabileceği yerlerden biriside Çambaşı Yaylası olarak gösterilebilir. Yaylada bulunan Gönderiç Dağı için gerekli fizibilite çalışmalarının başlatılması ve akabinde havza oluşturulması birçok yerli ve yabancı yatırımcının ilimize gelmesini sağlayacağı kanaatindeyiz.” ifadelerini kullandı.