Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Yatırımcılara Yer yok!

Şahin''Tekstilciler arazilerin yüksek olması nedeniyle geri gidiyor''

info@karadenizekonomi.com / 14.07.2015

Yatırımcılara Yer yok!
  • ·OTSO Başkanı Servet Şahin, “İstanbul ve Sivas illerinden Ordu’ya yatırım yapma talepleri geliyor. Fakat il genelinde arazi fiyatlarının yüksek olması nedeniyle bu yatırımlar hayata geçmiyor. Bu talepte bulunan işadamları, yeni kurulacak Organize Sanayi Bölgesini (OSB) bekliyor” dedi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Karaağaç Mahallesi’nde yaklaşık bin dönümlük arazi üzerine kurulması planlan 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şahin, Karapınar Mahallesi’nde bulunan OSB’de Ordu’ya gelecek yatırımcılara gösterebilecek yer olmadığını söyledi. Yeni yapılacak olan OSB’nin yeni yatırımcılara yer açacağını ve Ordu’nun ekonomisini geliştireceğini belirten Şahin, bir an önce projenin hayata geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yeni OSB İstiyoruz

Başkan Şahin yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: “Ordu son zamanlarda kabuğunu kırdı. Devlet tarafından ile yapılan hizmetlerle hem ekonomik olarak hem de nüfus olarak ciddi bir büyüme gerçekleştirdik. Fakat ilin en önemli sorunlarının başında OSB yetersizliği geliyor. Şu anda oda olarak Ordu’ya yatırım yapmak isteyen işadamlarıyla görüşüyoruz. Genellikle İstanbul ve Sinop illerinde bulunan firmalarla diyalog içerisindeyiz. Kendileri arazi olmadığı için yatırımlarını gerçekleştiremiyorlar” dedi.

Tekstil firmaları geri gidiyor

Şahin, oda olarak görüştükleri işadamlarının çoğunlukla tekstil işi yaptığını de kaydederek, “Yatırım yapmak isteyen firmaların çoğunluğu tekstil sektöründen oluşuyor. Bu işadamlarımız Ordu’ya gelip yer arayışı içerisindeler. Fakat il genelinde arazi fiyatlarının yüksek olması yatırımcıları kaçırıyor veya başka bölgelere ve illere yatırım yapma kararı veriyor. Ordu artık yatırım bölgesi oldu. Bu yüzden gelen işadamlarını kaçırmamalıyız. Bunun için yeni OSB’yi bir an önce hayata geçirmeliyiz” diye konuştu