Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

OTSO’da butik çikolata eğitimi başladı

Ordu'ya tatlı vizyon

info@karadenizekonomi.com / 17.05.2017

OTSO’da butik çikolata eğitimi başladı

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO)’nın yürüttüğü, Avrupa Birliği tarafından hibe destekli “İş’de Kadınlar Projesinin” eğitim faaliyetleri başladı.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO)’nın yürüttüğü, İş’de Kadınlar Projesinin eğitim faaliyetleri Ordu Ticaret ve Sanayi Odasında başladı. Proje ve eğitimler hakkında açıklama yapan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin; “Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni altında Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi II Hibe Programı uygulanmaktadır. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, Sözleşme Makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. Programın Operasyon Faydalanıcısı Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’dür. İŞ’DE KADINLAR projesi, program kapsamında Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ordu Ticaret Borsası, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ve Ordu Genç İnovatif Girişimciler Derneği tarafından yürütülmektedir” dedi.

Başkan Şahin; “Projemiz; fındık ve fındık mamülleri ve çikolata sektöründe çalışmak isteyen kadınları donanımlı hale getirirken, özellikle kendi işini kurma düşüncesi ve eyleminde olan kadınlara ise, İş Danışma birimi vasıtası ile iş kurma, alternatif finans kaynakları vb. konularda destek vermeyi amaçlamaktadır. Dolayısı ile bu proje sayesinde, kadınlar evlerinde pasta börek değil çikolata üretecek, açacakları işyeri ile aile ekonomisi ve il ekonomisine katkı saylayacaktır” diye konuştu.

Şahin son olarak; “Ayrıca, devam eden süreçte; başarılı ve özellikle kendi işyerini açacak olan 7 kursiyerin de içinde bulunduğu 20 kişilik bir heyet oluşturulup, Belçika/Brüksel’e iyi uygulama örneklerinin işbaşı izleme ve gözlem faaliyetlerinden oluşan bir çalışma gezisi düzenlenerek, butik çikolatacılık konusunda ilimize yeni bir vizyon kazandırılması sağlanacaktır” dedi. HABER MERKEZİ