Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

KABADÜZ YOLU İÇİN İHALE YAPILIYOR…

KAYAK TESİSİ BU KIŞA AÇILIYOR

info@karadenizekonomi.com / 16.07.2015

KABADÜZ YOLU İÇİN İHALE YAPILIYOR…

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Kabadüz ilçesinde organize ettiği iftar programında konuşan Başkan Enver Yılmaz, “ Kabadüz, gerçekleştirilen yatırımlarla birlikte turizmin merkezi olacaktır” dedi.

İftar programında Kabadüzlülere müjde veren Başkan Enver Yılmaz, yol ve su için 20 milyon liralık yatırımın yanı sıra önümüzdeki süreçte Kabadüz ilçesinin Ordu bağlantı yolunun tamamlanacağını ve kayak tesisinin de bu kışa hazır hale getirileceğini söyledi.

Başkan Enver Yılmaz konuşmasında şunları söyledi:
Büyükşehir olmadan önce Kabadüz’e Ordu İl Özel İdaresi’nden, Ordu Valiliği’nden yılda gelen 400 bin liraymış. 400 bin lirayla Yener Başkan buranın neresinin meselesini çözecek, yolu mu çözecek, suyu mu çözecek belli değil.

SADECE SU İÇİN HARCANAN PARA 2 MİLYON 400 BİN LİRA…

Hâlbuki büyükşehir olduktan sonra bizim sadece bu yıl, yani 14 aylık süre içinde suya harcadığımız para 2 milyon 400 bin lira. Kabadüz’de yapmış olduğumuz 500 tonluk depo dışında, ana güzergâhlarımız ve yeniden yapmaya teşebbüs ettiğimiz su borularının yenilenmesi dâhil olmak üzere 1.5 yıllık süre içerisinde sadece suya harcadığımız 2 milyon 400 bin lira. Gelecek yıl su sorunu hem Kabadüz’ün tamamında hem de Yokuşdibi, Turnalık ve Çambaşı’nda olmak üzere bir bütün olarak ele alınacak ve çözülecek. Dolayısıyla Büyükşehir, söz verdiğimiz gibi 2 yıllık süre içerisinde Kabadüz’ün su meselesini çözmüş olacak.

YOL İÇİN DE 17 MİLYON LİRA AYRILDI…

Yola ilişkin de asfalt yapacağız diye sizlere taahhüdümüz vardı. Yol konusunda hava muhalefeti sebebiyle 2.5 aylık gecikmemiz var. Ancak hem müteahhit firma hem de bizim ekiplerimiz çalışmaya başladı. Yola ayıracağımız para da tam 17 milyon lira yani suyu da ilave ettiğimiz takdirde bizim Büyükşehir olarak, 1.5 yıllık süre içinde Kabadüzümüzün yoluna ve suyuna aktardığımız, hesaplarına yatırdığımız para tam 20 milyon lira olup, 400 bin liradan 20 milyon liraya çıkmış bir yatırımdır.

KAYAK TESİSİ BU KIŞA YETİŞECEK…

Mesela yukarıda Büyükşehir Belediyemizin kayak tesisinin 13 milyon lira borcu vardı. Biz 5-6 ay boyunca yeni yapılanma sürecimizden dolayı bu borcu ödeyemedik, müteahhit firma da çalışamadı. Normalde geçtiğimiz kış yetiştirilecekti, ama bizim ödeyemememiz sebebiyle kayak tesisi de hizmete açılamamış oldu. Bu yıl ilgili müteahhit firma ile anlaştık ve 13 milyon lirayı şu anda ayda 500 bin lira Büyükşehir Belediyesi olarak ödüyoruz. Hızlı bir şekilde de çalışmalar devam ediyor, inşallah bu kış mevsimine de yetişecek. Yetiştiği takdirde de Kabadüz, Çambaşı ve Yokuşdibi hatta Ordu çok güzel bir kayak tesisine kavuşmuş olacak.

KABADÜZ YOLU İÇİN İHALE YAPILIYOR…

Kabadüz için en önemli sorunlardan biri de Ordu, Kabadüz, Yokuşdibi, Turnalık ve Çambaşı yollarının yapılması idi. Buraya gelmeden önce tekrar araştırdık, yarın ihalesi var. Ordu Kabadüz yolu tam 22 km ve 85 milyon liralık bir yoldur. Güzergâhı değişen bu yol, önceden Bayadı üzerinden gelirdi. Bu yolun sanayiden ve Karapınar Mahallesi’nden geleceği söylenmişti ancak biz bu yolun özellikle çevre yolunun açılmasıyla birlikte Karapınar sanayi tarafından değil de, hemen Melet Irmağı’nın bitişiğinden, yani üniversite tarafından gelmesini kararlaştırdık. Yol, derenin Ordu güzergâhından yani sol tarafından Esenyurt ve Kabadüz’e gelecek. Bu yolun projelendirilmesi, kaynağı ve ihalesi yarın yapılıyor. İnşallah bu ihaleye güçlü bir müteahhit de girer, belirtilen takvimde ve sürede Kabadüz yolu da bitirilmiş olur.

DENİZE EN YAKIN KAYAK TESİSİ BURADA…

Kabadüz yolunun bitirilmesiyle birlikte, Yokuşdibi ve Turnalık güzergahındaki ulaşımı da rahatlatıp, yol meselesini de çözdüğümüzde, inanıyorum ki Kabadüz ilçemiz Ordumuzun yaylaları açısından, Çambaşı açısından kış mevsiminde de kayak tesisiyle birlikte bir cazibe merkezi olacaktır. Havalimanımızın açılmasıyla birlikte Türkiye’de denize en yakın kayak tesisi Çambaşı Kayak Tesisi olacak. Denize 60 km uzaklıkta, 1 saatlik yolda havalimanına iniyorsunuz. Tabi yol bittiğinde 45 dakikalık yolla kayak tesisine ulaşmış olacağız. Süremiz de çok uzun değil. Geçtiğimiz yıllarda kayak tesisi yapılır mı, yapılmaz mı tartışması vardı. Bu kış hizmete giriyor ve bu hizmetlerle birlikte eminim ki Kabadüz, tarihi bir dönem yaşıyor.

HAVALİMANIMIZ ŞU ANA KADAR 60 BİN YOLCU TAŞIMIŞ…

Geçtiğimiz yıllarda havalimanı açılacaktı, açılmayacaktı tartışmaları vardı. Sorduğumuzda; Türk Hava Yolları (THY) ve Anadolujet’in bir aylık uçuşlarının tamamının dolmuş olduğunu öğrendik. Şu ana kadar 60 binin üzerinde yolcumuz bilet almış. İlk başlarda efendim ‘havalimanında arıza var, havalimanı bozuk’ tartışmaları vardı biliyorsunuz. Sise yönelik gerekli tedbirler de alınmış. Şu anda çok şükür dünyanın bütün uçakları gece gündüz, yağmur, sis, kar demeden Ordu Giresun Havalimanı’na da inme imkânına kavuşmuş oldu.