Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Asma Fındık,‘Entegre olma yolunda ilerliyor’

Fındık sektöründe iç piyasaya hizmet veren Asma Fındık yeni açacağı fabrikasında entegre üzerine yoğunlaşıp uluslararası arenada da ilerlemeyi hedefliyor.

info@karadenizekonomi.com / 16.07.2019

Asma Fındık,‘Entegre olma yolunda ilerliyor’

2010 yılında Samsun'un Çarşamba ilçesinde kurulan ve fındık sektöründe iç piyasaya hizmet vermeye başlayan fındık kırma fabrikası Asma Fındık bünyesinde 120 kişiye istihdam sağlamaktadır. Kurulduğu yıldan bu yana pazara iç fındık tedarik ettiklerini belirten Asma Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Asma,Firmamız dürüst ve güvenilir firma olma anlayışını prensip edinerek,   kaliteli ürünlerimiz ile müşteri memnuniyetine öncelik vermektedir.” dedi.

“Bir fabrika daha kuracağız”

Entegre üzerine yoğunlaşan bir firma olmak istediklerini belirten Asma, “ Bir yıl sonra çocuklarım Ali ve Özge’yle beraber yeni bir entegre tesisi kurmayı planlıyoruz. Böylece uluslararası arenada biz de varız diyeceğiz.  İlk kurduğumuz fabrikamızı da daha çok ihracata yönelik bir hale getirmeyi düşünüyoruz. Bir yandan entegreye yoğunlaşırken bir yandan da ihracata ağırlık vereceğiz. Bu sayede istihdam eden kişi sayımız mevcut istihdamımıza ek 50-80 arasında artacak.”diye konuştu.

“TMO yol haritasını ortak alınan karara göre açıklamalıdır.”

2017- 2018 sezonunun iyi geçtiğini belirten Asma, “ 2017-18 sezonunda rekolte azdı ama Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fındık satmasıyla birlikte gelir artışı sağladık. Bu yıl rekolte güzel görünüyor. Eğer fındığa zarar verecek aksi bir durum yaşanmazsa şu an ki beklentimiz yüksek. Ciromuzu geçen yıla oranla yüzde 30 artırmak istiyoruz. TMO bu sene yol haritasını paydaşlarıyla bir araya gelip ortak alınan karar doğrultusunda hareket ederek, rekoltenin resmiyet kazanmasıyla birlikte açıklamalıdır.” ifadelerini kullandı. NAZAN BEDİR/KARADENİZ EKONOMİ