Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

‘’Esnafa destekle ilgili yeni bir çalışma başlattık’’

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnafa yönelik global şirketlerin de dahil olduğu bir destek çalışması yaptıklarını belirterek kira, elektrik, su, doğal gaz ödemeleri karşılığında hibe desteği verilmesi yönünde görüşmelerin sürdüğünü dile getirdi.

info@karadenizekonomi.com / 26.11.2020

‘’Esnafa destekle ilgili yeni bir çalışma başlattık’’

Esnafa yönelik global şirketlerin de dahil olduğu bir destek çalışması yaptıklarını belirterek kira, elektrik, su, doğal gaz ödemeleri karşılığında hibe desteği verilmesi yönünde görüşmelerin sürdüğünü dile getiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ‘’ Bakanlık olarak kira, elektrik, su, doğal gaz ödemeleri karşılığında belirlenecek miktarda hibe ödeme yardımında bulunulması için Hazine ve Maliye Bakanlığına taleplerimiz bulunuyor, görüşmeler de bu doğrultuda sürüyor” dedi.

‘’Yöresel ürün çeşiti 5 katına çıkacak’’

Yöresel ürünleri raflarda 5 katına çıkarmayı planladıklarını belirten Bakan Pekcan, ‘’ Perakende işletmelerin coğrafi işaretli ürünler ile yöresel ürünlere ayrılan yüzde 1’lik raf alanını 5 katına kadar artırma yetkisini planlamaktayız. Hamiline yazılı pay senetlerinin sahiplik bilgisinin takibine ilişkin Türk Ticaret Kanunu’nda değişiklik yapılması öngörülen mevzuat değişiklik çalışmalarının tamamlandığını önümüzdeki dönemde Meclisin gündemine gelmesini bekliyoruz’’ diye konuştu.

Bakan Pekcan'dan;

* Esnafa destekle ilgili yeni bir çalışma başlattık.

* Kamu bankaları dışında global firmalarla iletişime geçtik. Onların sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde ne gibi destekler verebileceği üzerine çalışıyoruz.

* Kira, elektrik, su, doğal gaz ödemeleri karşılığında belirlenecek miktarda hibe ödeme yardımında bulunulması için Hazine ve Maliye Bakanlığı'na taleplerimiz bulunuyor.