Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Esnaf yeni destekleri “sevindirici” buldu

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Pandemi sürecinden olumsuz etkilenen esnafın tam kapanmada da zor günler yaşayacağı için kara kara düşündüğü sırada Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni destek paketi ise biraz olsun yüzünün geleceğini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 30.04.2021

Esnaf yeni destekleri “sevindirici” buldu

Desteklerin uzatılması ve kredi taksitlerinin ertelenmesi kararını sevindirici bulan TESK Başkanı Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada “esnafımıza yönelik aylık 1000 lira gelir desteği ile 500 ile 750 TL olarak değişen kira desteği bir ay daha uzatıldı. Bu karar çok sevindirici fakat temennimiz pandemi tamamen son bulana kadar bu desteğin devam etmesi. Öte yandan kredi taksitlerini ödemekte zorlanan esnafımızın TESKOMB aracılığıyla Halkbank tarafından kullandırılan kredilerinin taksitleri de 1 Temmuz’a kadar ertelendi. Bu da nefes aldıracak bir karar fakat tüm taksitlerin faizsiz olarak yılsonuna kadar ertelenmesi de esnafımıza derin nefes aldırır” ifadelerini kullandı.

Binlerce çek mağduru esnafa da sevindirici haber

Palandöken yazılı açıklamasında ayrıca, “TBMM’de Çek Kanunu ve Sosyal Güvenlik ve vergi borçlarını ödeyemedikleri için yeniden bir yapılandırma çalışmasının yapılması hiç kuşkusuz esnaf ve sanatkârlarımızı sevindirdi” derken Çek Kanunu’nun da bir an önce hayata geçmesi ile binlerce çek mağduru esnafın rahatlayacağı” bilgisini verdi.