Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Karapınar’ı birlikte yönetelim

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde muhtar adayları birer birer sahneye çıkmaya başladı.

info@karadenizekonomi.com / 10.12.2018

Karapınar’ı birlikte yönetelim

  •  Bu isimlerden birisi de yaklaşık 10 yıldır Ordu’nun gelişime en açık bölgesi olan Karapınar Mahallesi’nde yaşayan Abdullah Sipahi,

1964 yılında Ordu’da dünyaya gelen Sipahi, Atatürk Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu. Uzun yıllar kamu ve özel sektör deneyimi olan, yaşamının büyük bölümünü büyük şehirlerde geçiren Sipahi, edindiği bilgi birikimini mahalle sakinlerine aktarmayı amaçlıyor. Muhtar olma isteğinin, doğal olarak geliştiğini, şu andaki mahalle muhtarı Celal beyin sağlık sorunları nedeniyle aday olmayacağını açıklaması üzerine de kolları sıvadığını belirten Sipahi, önceliklerini şöyle sıraladı: “Siteleri ve evleri tek tek dolaşarak sorunları yerinde tespit ettim. Bulunduğumuz bölge, Organize Sanayi Bölgesi’ni de içine alan Melet Irmağı’na kadar uzanan ve bazı yerlerde mahalle olarak tanımlansa da hala köy vasfını taşıyan genişlikte. Burada en önemli sorunumuz okul. Okul ihtiyacının yanı sıra sağlık ocağı, semt pazarı gibi çok ciddi ihtiyaçlarımız var. Ayrıca Soya Fabrikası kavşağına bir üst geçit yapılması için de üst makamlar nezdinde girişimlerimiz olacak. Yerel yönetimlerden bu konuda ısrarcı olacağız. Bu konuda mahalle sakinlerinden alacağım destekle Karapınar’ı Ordu’nun en güzel mahallesi yapacağız.”

Köksal Kent Sitesi, Ateş Palmiye Sitesi, Kent Park, Bulvar Kent gibi yerleşim alanlarında yaklaşık 2 bin 600 seçmen nüfusuna sahip Karapınar Mahallesi’nde alt yapı sorunları hemen hemen çözülmüş olmakla birlikte yol, ulaşım ve kanalizasyon sorununu henüz çözememiş bir bölge olarak biliniyor.