Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
10.11.2024

18.03.2017

Üretim hatları hız kesmemeli!

Ülkemiz ve bölgemiz için yatırımlar ve istihdamlar çok büyük önem arz ediyor.Ordu ilimize yeni yatırımlar kazandırmak ve istihdamlar oluşturmak için çaba harcamamız gerekiyor bununla birlikte mevcut sanayicilerimizi de korumak...

Ordu ekonomisi için büyük önem arz eden ,bir elin parmaklarını geçmeyen Sagra,Çamsan,Altaş ve diğerleri Ordu ekonomisi için önemli kuruluşlar olup Ordu ve ülke ekonomisine katkıları büyük kurumlardır.Sanayicinin yaşadığı sorunlar mutlaka çözüme kavuşmalı yeni istihdamların önü açılmalıdır.Ordu ilimizi ortak akılla yönetmeliyiz.Öncelikle Ordu,Fatsa,Ünye organize sanayi bölgeleri acilen yeni yatırımlar ve istihdamlar için hayata geçmelidir.

Ordu'nun geleceğini ağırlıklı olarak ilimize yöneten siyaset ve Valimiz haklı olarak turizimde görüyor.Ordu ilimiz Karadenizin yükselen kutup yıldızı durumundadır.Hız kesmemeli Büyükşehir belediyesi 2018 için söz verdiği yatırımları tamamladığında Ordu ilimiz ilçeleriyle beraber daha yaşanılabilir bir şehir olacaktır.Ordu ilimiz deniz üzerine yapılan havalimanı, üniversitesi, limanı, Karadeniz’i, Akdeniz’e bağlayan yolu ile birlikte Karadeniz'in cazibe merkezi durumunda bir il konumundadır.

Son yıllarda kente yapılan yatırımlar, Ordu’nun çehresini değiştirdi. Türkiye'de denize yapılan ilk havalimanı olma özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı, tamamlanarak özellikle kentin turizmine yönelik ciddi bir ivme katmaya başlamış ilimize marka oteller ve yerel iş dünyamız ciddi yatırımları il ve ilçemizde hayata geçirmiştir.

Ayrıca Karadeniz’in tam orta noktasında bulunan Ordu'nun Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak olan çevreyolu projesiyle de bölgenin geleceğine ışık tutan pahalı bir projedir.Karadeniz Akdeniz yolunun Karadeniz'in kapısını Ordu-Sivas-Kayseri-Kahramanmaraş-Adana üzerinden Akdeniz'e açacak.

Havalimanı tamamlanan ve çevreyolu projesi sona yaklaşan, 20 bin öğrencisi bulunan Ordu Üniveristesi’nde öğrenci sayısının her geçen yıl artması ve Ünye Limanı’nın da uluslararası standarda kavuşturulacak olması, Ordu’nun bölgenin gelecekte ekonomik gücü olacağı sinyalini veriyor.

Ayrıca Karadeniz-Akdeniz yolu hayata geçince Akdeniz’e en kısa inen yol olacak. 600 kilometre civarında. Sivaslı 2 saatte Ordu’ya gelecek. Kayseri’den Karadeniz’deki ülkelere ihracatı varsa Mersin’e ineceğine Ordu bölgesinden ihracat yapması daha kısa. Kayseri’den Rusya’ya ve diğer yerlere ihracat olacaksa en kolay yol Karadeniz-Akdeniz yolunun devamında Ordu’dan olacak. Bu Ordu’nun büyüyeceği anlamına geliyor. Rusya’ya, Bulgaristan’a, Romanya’ya muhakkak ihracatı olan bölgenin işadamları var. Rusya üzerinden Orta Asya’ya muhakkak bir ihracat olacak. Kayseri hem sanayi hem ticarette önde gelen üç ilden bir tanesi. Açılmak için muhakkak Ordu’yu, tercih edecektir”

"Dünyada en fazla fındık üreten iliz. Dünya fındığının dörtte birini, Türkiye fındığının üçte birini Ordu ili olarak üretiyoruz. Dünyada bal üretiminde de Ordu il bazında ön sıradayız. Türkiye'de de en fazla bal üreten il konumundayız. Türkiye'nin bal üretimi 98 bin ton civarında. Ordu'da 16 bin ton civarında üretim var" Ordu ekonomisinin geleceği parlak ve aydınlıktır.Biz yeterki üretelim gündem ekonomi ve istihdam olmalıdır.Her şey daha güzel yarınlar için.