8.04.2016
KOSGEB iş dünyasındaki firmalarımız açısından çok önemli bir kurumdur. KOBİ'lere KOSGEB özellikle imalat yapan firmaların acilen KOSGEB'le temasa geçmeleri kurumsallaşma açısından da çok önemlidir. Hafta içi KOSGEB Müdürlüğünden yapılan açıklamayı iş dünyamıza hatırlatmakta fayda görüyorum. 2016 yılında çağrıya çıkılacak olan KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) kapsamında KOBİlerin yapacağı yatırımlara 300 bin TLsi hibe, 700 bin TLsi de faizsiz kredi desteği olmak üzere toplam 1 milyon TL destek sağlanacağı belirtildi.
Çağrıya çıkılacak programlarla ilgili yapılan açıklamada, 2016 yılı başında çağrıya çıkılacak. KOBİ-GEL kapsamında KOBİlerin yapacağı yatırımlara 300 bin TLsi hibe ve 700 bin TL faizsiz kredi desteği olmak üzere toplam 1 milyon TL destek sağlanacak. Ayrıca, KOSGEB Girişimcilik Destek Programına göre, yeni girişimcilere KOSGEB tarafından verilen 30 bin TL hibe ve 70 TL faizsiz destek miktarı, faizsiz destek miktarı 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz destek olmak üzere 150 bin TLye çıkartıldı. Öte yandan, Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı çerçevesinde esnafımıza 30 bin TL faizsiz kredi sağlanacak. Halihazırda KOSGEBden destek almamış ve 2015 yılında sarkmış kredi borcu olmayan esnaf, KOSGEBden yazı alarak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kanalıyla bu krediden yararlanabilecekler denildi.
Ülkenin kalkınmasında KOSGEBnin önemli bir misyonu olduğunu belirtilen açıklamada, hedeflenen yatımların ve bu yatırımların istihdama katkılarının arttırılmasında devlet desteği kullandıran kuruluşlarının büyük önem taşıdığına dikkat çekildi.
Ayrıca gelişmekte olan dünya ve teknoloji ile birlikte büyüyen sanayiye ayak uydurmak isteyen ve küçük kalmak istemeyen işletme sahiplerinin KOSGEBin sağladığı desteklerden muhakkak yararlanmaları gerektiği söylenen açıklamada, tanıma uyan tüm KOBİler proje hazırlayarak, destek programından yararlanmaya davet edildi.
KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilan edilen proje teklif çağrılarına yönelik proje hazırlayan KOBİler, kurul tarafından yapılan değerlendirmede destekleme kararı verilmesi durumunda destek alma hakkını kazanacak. Proje teklif çağrıları için ülke genelinde imalat sanayinin bütün sektörleri proje başvurusunda bulunabilecek, 3. 4. 5. ve 6. bölgelerde imalat sanayinin sadece düşük-orta düşük teknoloji düzeylerindeki sektörlerde faaliyet gösteren KOBİler proje başvurusunda bulunabilecek, imalat sanayi KOBİlerine, proje kapsamında yerli makine-teçhizat alması durumunda yüzde 15 oranında ekstra destek verilecek.
Başvuruların ise 1 Nisan-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacağı bildirildi.
Ordu iş dünyasının bu imkanlardan faydalanması gerekir.Her şey daha güzel bir Ordu için.