Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
10.11.2024

2.12.2015

İSTİHDAM KURULU

Ordu ekonomisi adına istihdamı çok büyük önem arz ediyor. Ordu Valiliğinin yaptığı istihdam toplantılarını önemsiyorum. Şimdi kısaca en son yapılan toplantıyı hatırlayalım.

İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere 3 ayda bir toplanan ‘İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’ Kasım ayı toplantısı, Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Fatsa bu konuda iyi işler yapmaktadır.

Fatsa Sanayi ve Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına Vali İrfan Balkanlıoğlu, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak ile İl İstihdam Kurulu üyeleri katıldı.

Fatsa OSB’nin Genişlemesi Yeni İstihdam Kapıları Açacaktır

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun Kasım ayı toplantısının açılışında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Fatsa ve Ünye gibi büyük ilçelerimiz istihdam açısından son derece önemli. Burada İŞKUR’la birlikte istihdama yönelik yürütülen özgün projeler, kurslar ilgi gördü. Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanına, mesleki eğitim için yer vererek imkan sağladığı için teşekkür ediyorum. Bir çok işsiz, çoğu da hanımlardan oluşan kursiyerler, açılan kurslarda sanat ve meslek öğrenerek sigortalı bir iş sahibi olmanın mutluluğunu ve keyfini yaşıyorlar. Bir kişinin bir yerde iş bulması, ekmek sahibi olması son derece önemli. Fatsa’da Organize Sanayi Bölgesinin genişleyecek olması ise yeni istihdam kapılarını açacaktır” diye konuştu.

“Aslında en önemlisi işsizlikten ve iş arayanlardan ziyade müteşebbis yetiştiremiyoruz” diyen Vali Balkanlıoğlu, “Ben kendi işimi kuracağım, ben çalışırım, eleman çalıştırırım. Maalesef, bu cesaret okullarda, üniversitelerde verilemiyor. Okullarda müfredat programı ona göre dizayn edilmeli. Önce ailede başlamalı, daha sonra okulda devam etmeli. Bu anlamda girişimci yetiştirme kadın ve erkek en azından hiçbir vasfı olmayan insanlara meslek edindirme noktasında çalışmaları desteklemek lazım” şeklinde konuştu.

İşe yerleştirme ve işveren hizmetleri, iş ve meslek danışmanlığı faaliyetleri, aktif işgücü programları, iş kaybı tazminatı, işsizlik sigortası, ücret garanti fonu gibi konularda kurum tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum yapan İsa Kaymak, İşkur Genel Müdürlüğü tarafından yapılan performans değerlendirmesinde staj ve işe yerleştirmede grup birincisi olduklarını söyleyerek, Ekim 2015 tarihi itibariyle 21.336 kayıtlı işsiz bulunduğunu, Ocak-Ekim arası ise 6.139 kişinin istihdam edildiğini, işsizlik ödeneği alan kişi sayısının ise 4.970, ödenek miktarın ise 9.824.810,69 olduğunu kaydetti.

İşkur’un herhangi bir mesleği olmayan, mesleğini geliştirmek isteyen, mesleği iş piyasasında geçerli olmayan işsizlere yönelik olarak, istihdam garantili yada garantisiz, işgücü piyasasının aradığı niteliklere uygun mesleki eğitim kursları düzenlediğini belirten Kaymak, Ordu, Fatsa ve Ünye’de 61 kurs açıldığını, 1381 kişinin bu kurslardan yararlandığını, 283 kişinin de istihdam edildiğini söyledi.

Gündem Ordu adına istihdam olmalıdır. Her şey daha güzel bir Ordu için.