Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
10.11.2024

9.01.2018

Karadeniz’in geleceğine yatırım

Karadeniz Bölgesinin turizmde ,sanayide ,tarımda hamlelere ihtiyacı var. Bölge ekonomisinin gelişmesi içinde başta yol projesi olan ’Karadeniz-Akdeniz yolu’ yapımında yeni yılda hız bekliyoruz. Ordu’dan başlayıp Hatay’a kadar uzanan ve 50 kenti etkileyecek yol, içerisinden geçtiği illerin dış ticaretini de önemli ölçüde geliştirecek. Bu yol artık bitsin siyaset dünden bugüne bu proje için çok açıklama yaptı, 150 yılı aşkın gündem artık bitmeli.

Her fırsatta belirtiğimiz gibi her alanda yatırımlara sahip bölgemizde kümeleşme çalışmalarına 2018’de hız vermemiz gerekiyor. Manşette yer verdiğimiz gibi bekleyen ve istenen yatırımları hatırlatmak istedik.

Kurulması çalışmalarına inandığımız ‘Tarım İhtisas Endüstri Bölgesi’nin altyapı temelini tüm Karadeniz bölgesinde hayata geçirelim. Kentsel dönüşümleri bütün Karadeniz de başarılı olmasını sağlamalıyız. Karadeniz bölgesi olarak üreteceğimiz katma değeri yüksek tarım ürünlerini yeni pazarlar bularak ihraç etmeye başlayalım.

Ordu,Giresun sorunları ve çözüm yolları aynı iki staretejik şehir iki il arasında iş birlikleri her alanda artarak devam etmelidir. Başta turizm olmak üzere birçok alanda iki kentin işbirliği ve bölgesel kalkınma bu projenin tamamlanmasıyla sağlanabilecek. Bölgenin turizmde bir hamleye ihtiyacı var. Bu hamleyi hazır Turizm bakanımız Orduluyken Karadeniz bölgesi olarak tamamının şaha kalkmasını ve altyapı eksikliklerini gidermeliyiz.

Bölgede miras yoluyla fazlasıyla bölünmüş tarım topraklarını birleştirme çalışmalarından teknolojik sulamaya, tohum üretiminden tarım makinelerine bir dönüşüme ihtiyaç var.Dünya da en fazla fındığı üreten ülke Türkiye ,Türkiye içinde Ordu,Giresun ,Doğu Karadeniz bölgesi bu nedenle hep belirttiğimiz gibi, rekabette dünya ile üst sıralarda yarışabileceğimiz ve kısa sürede sonuçlar alabileceğimiz tarım sektöründe köklü değişimin ilk hamlelerini özellikle Karadeniz bölgesinde ,fındığın yetiştiği her yerde lisanslı depoların hayata geçtiği 2018’de görmek istiyoruz.

Hükümet fındıkta sorunlara ancak altyapı eksikliklerini gidererek ve yerli sanayicisini üreticisini güçlendirerek başarabilir. Bu alanlarda yapacağımız her çalışma bizi refah bir geleceğe taşıyacak.

Yazarın Diğer Yazıları