Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Yüksel Poyraz’ı unutmadılar

Özürlüler Derneği proje ile istihdam yaratıyor

info@karadenizekonomi.com / 18.12.2017

Yüksel Poyraz’ı unutmadılar
  • ·Sanayici ve hayırsever işadamı Merhum Yüksel Poyraz’ın yaptırdığı binada hizmet eren Ordu İli Ortopedik Özürlüler Dernek Başkanı İmdat Aktaş, AB projeleri yaparak üyelerine istihdam imkânı sağladıklarını söyledi.

Ordu Ortopedik Özürlüler Derneği Avrupa Birliği destekli projeler hazırlıyor. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Aktaş, “Merhum işadamı sanayici Yüksel Poyraz ve ailesine Türkiye’de örnek bir bina kazandırdıkları için teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 20 yıldır bu binada hizmet veriyoruz. İçişleri Bakanlığının öncülüğünde engelli kardeşlerimizi topluma ve istihdama kazandırmak için projeler yapıyoruz” dedi. 1993 yılında kurulan bir dernek 

olduklarını, 1997 yılından bu yana da yönetici olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Sanayicilerimiz şehrimizin can damarı. Almanya’daki gurbetçilerimizin desteği ile 15 kişilik minibüs aldık. Daha sonra o dönemki Belediye Başkanımız Fikret Türkyılmaz ve ekibinden arsa istedik ve arsa tahsis ettiler. Rahmetli sanayici ve iş adamı Yüksel Poyraz’a dernek açtığımızı söyledik. Kendisi zaten Ordu sevdalısı ve hayırsever bir işadamıydı. Mekânı cennet olsun. Rahmetli Yüksel Poyraz temel atma töreninde bizi daha önce paylaştığı fikrini tüm Ordu ile ve Türkiye ile paylaştı. ‘Bu binanın gerisini getirmek bizim görevimiz’ dedi ve o gün biz verdiği o sözü açıkladı. Tüm Poyraz ailesinden Allah razı olsun. Yüksel Beye Allah rahmet eylesin. Onların desteğiyle binamızın 3 katını tamamladık. Temeli 5 kat üstüne. İleride nasip olursa 2 kata daha hakkı var. Şu anda Türkiye’de örnek bir bina” dedi.

Engelli kardeşlerimizi istihdama katıyoruz

“En son Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Fakültesi Yüksek Okulumuzu ve iş adamlarımızın bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odası ile 148 bin Euro’nun üstünde ortak bir proje ile 20 engelli kardeşimizi 1 yıl boyunca günlük 10 Euro cep harçlığı verilen Avrupa projesini gerçekleştirdik. Bu kardeşlerimiz ebru sanatı iş başı eğitim, iş arama teknikleri e-pazarlama gibi değişik alanlarda eğitildiler. O kişileri de iş adamlarımızın yanında istihdam etmeye çalışıyoruz.”

İş bekleyen çok sayıda engelli var.

“Kaymakamlıklar ve valilikten yardım alan çok vatandaşımız var. Sosyal hayata katılmaları konusunda Büyükşehir’imiz ve Altınordu Belediyemiz başta olmak üzere yeni yerleşim yerlerinde engelli vatandaşlarımıza yönelik yürüyen merdivenler, rampalar, görme engellilerimiz için hissedilebilen zeminler, binaların ulaşım ve erişimleri konusunda birçok proje yapılıyor. Rampalarla ilgili yeni düzenlemeler yapılıyor fakat yeterli değil. Şuan dada Ordu Valiliği bünyesinde erişilebilir denetleme ve izleme kurulunda görevliyiz. İllerdeki kamu binalarını öncelikle denetimini yapıyoruz.” KARADENİZ EKONOMİ