Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

 “Tüketicinin yeni alışkanlıklarına uyum sağlayacağız” 

Kozlu Gıda YKB Davut Kozlu “Salgının başlangıç günlerinde vatandaşların özellikle 5, 10 ve 25 kiloluk paketleri satın aldığını gördük. O nedenle biz de perakende sektörüne yönelik ürün yelpazemizi bu yönde artırmaya yöneldik. Yeni dönemde vatandaşların alışkanlıklarına göre ürün paketlemesi yapacağız”

info@karadenizekonomi.com / 4.05.2020

 “Tüketicinin yeni alışkanlıklarına uyum sağlayacağız” 

Dünyayı sarsan coronavirüs salgını, ülkemizde de etkisini devam ettirirken başta hizmet sektörü olmak üzere iş dünyasında olumsuzluklara yol açarken, süreçten en az hasarla çıkmanın yolu üretimden geçiyor. Ülkemizde bunun en önemli örneklerinden birini Amasya merkezli Kozlu Gıda’nın uygulamalarında görüyoruz. Ülkemizin köklü kuruluşlarından Kozlu Gıda, un sektörünün yanı sıra yem ve yumurta üretiminde de yeni yatırım ve istihdamlar oluşturmaya devam ediyor. Yaşanılanlardan birlik ve beraberlik içinde çıkılacağına inancı tam olan Kozlu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Davut Kozlu, normalleşme sürecindeymiş gibi çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Kozlu, öncelikleri olan un sektörüne ilişkin olarak da şu değerlendirmelerde bulundu: “Başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nin ve bağlı bulunduğumuz derneğin açıklamaları ülkemizde un stoklarının yeteri kadar olduğunu panik yapmaya gerek olmadığını açıkça gösterirken bu virüs bir gerçeği de gözler önüne serdi. O da gıda güvenliğinin ne kadar önemli olduğudur. Salgının başlangıç günlerinde vatandaşların özellikle 5, 10 ve 25 kiloluk paketleri satın aldığını gördük. O nedenle biz de perakende sektörüne yönelik ürün yelpazemizi bu yönde artırmaya yöneldik. Yeni dönemde vatandaşların alışkanlıklarına göre ürün paketlemesi yapacağız.”

Arz sıkıntısı yok

"Unda herhangi bir arz sıkıntımız yok. Vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsun. Tüm ülkeye yetecek kadar buğdayımız da unumuz da var. Bu gerçeği Tarım Bakanlığımız da TMO da kamuoyu ile paylaştı. İlk vakanın ardından sokağa çıkma yasakları başlamamıştı ve vatandaşların uzun süreli sokağa çıkma yasağı olabileceği endişesi una olan talebi artırdı. Vatandaşlar pasta, ekmek ve lavaş yapmak için un ile makarna aldı. Yani insanlar bu süreçte bir yılda tüketeceği unu satın almış oldu. Ama merak edilecek bir durum söz konusu değil. Herkese yetecek kadar buğdaya ve una sahibiz.”

KOZLU GIDA

1954 yılında kurulan firma üç ana dalda faaliyet göstermektedir. Misun markası ile un sektöründe, Kozlu Yumurta adı altında yumurta sektöründe ve Kozlu Yem adı altında yem sektöründe hizmet vermektedir. Suluova'da bulunan modern tesislerde teknolojinin son olanakları kullanılarak üretim yapılmaktadır.

MİSUN

1954 yılında Amasya’nın Samsun yolu çıkışında kurulan un fabrikası iki bin metrekare alan içerisinde günlük 950 ton üretim kapasitesine ulaşmıştır. Tam otomasyonlu tesisiyle adı artık markalaşmış olan MİSUN, Libya, Gürcistan, Nahçıvan ve Irak’a un ihracatı devam etmekte olup, Türkiye çapındaki 11 şube, 3 bayii ve 5 hammadde alım noktaları aracılığıyla da toptan ve perakende satış yapmaktadır.

Misun Suluova'daki kampüs olarak belirlediği sahasındaki demiryolu hattıyla bütünleşik ve Samsun Limanı’na 100 km. uzaklıktaki tesisiyle yurt içi ve uluslararası pazar payını her geçen gün arttırmaktadır.

KOZLU YUMURTA

Suluova’da bulunan yumurta tavuğu tesislerindeki her biri 100 bin tavuk kapasiteli tam otomasyonlu kümeslerinde ürettiği yumurtaları 8 ayrı sınıfta tüketicilere sunmaktadır. Yatırımı devam etmekte olan projesi kapsamında ayrıca 9 adet tavuk kümesi ve 3 adet 300 bin kapasiteli civciv kümesi bulunmaktadır.

KOZLU YEM

Kozlu A.Ş. çatısı altında hizmet veren bir diğer firma olan Kozlu Yem kurulduğu 2002 yılından itibaren faaliyet göstermektedir. Suluova'daki 120 bin metrekare açık alan 30 bin metrekare kapalı alanlık kampüsünde günde 720 ton yem kapasiteli tam otomasyonlu yem fabrikasında imal ettiği 20 çeşit yemi toz, pelet ve granül olarak üç ayrı formda müşterilerine sunmaktadır. Ziraat mühendisi ve veteriner hekimleriyle birlikte sahaya özel hazırladıkları besi programları ve danışmanlık hizmetleriyle de satış sonrası tam müşteri memnuniyeti amaçlanmaktadır.