Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Küçük hata büyük zarar verir

İkinci elden öneriler

info@karadenizekonomi.com / 7.08.2017

Küçük hata büyük zarar verir

·Giresun Bulancak ilçesinde ikinci el araba galerisi sahibi Ünsal Karahasan Auto Ünsal olarak sattığımız her arabayı bir yıl içinde 1 milyon TL altına geri alma garantisi veriyoruz” diyerek, ikinci el müşterilerine önerilerde bulundu.

İkinci el araç almanın sıfır araç almaya göre çok daha avantajlı olduğunu, ancak yapılacak en küçük hatanın, telafisi olmayan büyük zararlara neden olabileceğini belirten Auto Ünsal Karahasan 2. El Araç alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda önemli ipuçları verdi. 2. El piyasasının en büyük 

sorunlarından birisinin çalıntı araç konusu olduğunu belirten Ünsal "Lütfen aracınızı olur olmaz yerlerden, bilmediğiniz kişilerden satın almayın, satmayın. İnternetten asla bu işlere girmeyin. Aracınızı alırken de satarken de mutlaka bizim gibi kurumsal yerleri tercih edin. Aksi takdirde hem paranızdan hem de malınızdan olur bir de hiç bir suçunuz yokken suçlu pozisyonuna düşebilirsiniz" dedi..

Motor ve şase numarası

Ünsal, "Sizin alacağınız aracın ekspertizi yok ve aracın çalıntı olup olmadığı konusunda bir fikir sahibi olmak istiyorsunuz. Bu durumda yapmanız gereken ruhsattaki motor ve şase numaralarının araçtaki ile aynı olup olmadığını kontrol etmek olacak. Ancak kötü niyetli kişiler inanın bu konuda da sahtekârlık yapabiliyor. Bu nedenle araç alırken ekspertiz raporlu araçları tercih edin. Çünkü otomobilin çalıntı olması halinde, paranızı geri alamadığınız gibi hukuki süreç sizi çok yoracak." dedi.

Aracı yerinde görün

Vatandaşın alacağı aracı mutlaka yerinde görmesi gerektiğini belirten Ünsal "Dokunun, içine binin, mutlaka test sürüşü yapın. Araba alma işini dar zamanlara sıkıştırmayın, asla aceleye getirmeyin. Mümkünse aracı birlikte kullanacağınız yakınlarınızı da beraberinizde getirin." dedi.”

Bu seslere dikkat!

Deneme Sürüşü yapılmasını önemine de değinen Auto Ünsal Karahasan "Deneme sürüşü esnasında araç hakkında da pek çok bilgiye sahip olabilirsiniz. Örneğin sürüş esnasında çekiş sorunu olup olmadığını anlayabilirsiniz. Motorun kolay çalışıp çalışmadığını kontrol edip, olağandışı sesleri dinleyebilirsiniz.Gürültülü bir motor, pahalı bir tamirat gerektirir unutmayın. Egzoz dumanının rengine mutlaka dikkat edin. Gri veya renksizse normaldir, siyah veya maviyse bir sorun var demektir. Fren pedalına 1 dakika boyunca basın. Pedalın 4 cm'den daha fazla inmemesi gerekiyor. Eğer iniyorsa, fren sisteminde bir bozukluk var demektir. Rölantideki sarsıntısına bakın. Normalden fazlaysa ateşleme sisteminde veya yakıt sisteminde sıkıntı var demektir. Egzozdan çıkan seslere dikkat edin ve olağandışı sesler var mı kontrol edin. Varsa mutlaka ekspertiz raporu isteyin" dedi.KARADENİZ EKONOMİ