Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

TMO fındık alım randevularına başladı

TMO Genel Müdürü Güldal, 2020 fındık alımı için 19 Ağustos'tan itibaren randevu vermeye başladıklarını açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 26.08.2020

TMO fındık alım randevularına başladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, kurum olarak 2020 fındık alımı için 19 Ağustos'tan itibaren randevu vermeye başladıklarını açıkladı.

‘’ Ürün bedeli ödemelerini 10 gün içinde yapmayı düşünüyoruz’’

Üreticilerin fındığı teslim ederken TMO'nun ürün alım kriterlerine dikkat etmesi gerektiğini dile getiren TMO Genel Müdürü Güldal, ‘’Rutubet oranı yüzde 6'ya kadar, çürük oranı yüzde 3 ve altı, çatlak ve kırık oranı yüzde 5 olan fındıklar alınacak. Sağlam iç fındık oranı yüzde 40 ve üzeri fındıklar tercih edilecek. Buruşuk iç fındık oranı da yüzde 10 olacak. Geçmişte olduğu gibi bu yıl da alım kriterlerimiz geçerli. Üreticilerimiz zaten bu kriterlerimizi biliyor. Ürün bedeli ödemelerini 10 gün içinde yapmayı düşünüyoruz. Alım kampanyası ihtiyaç duyulan fındık üretim bölgelerinde devam edecek ve yeni alım noktaları açmayı sürdüreceğiz. Bu kapsamda 70'e yakın alım merkezi açmayı planlıyoruz.

‘’Hasar tespit sürecinden sonra ürünler alınacak’’

Güldal, Giresun'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle fındık üreticilerinin o bölgelerdeki ürünlerini, hasat tespit sürecinden sonra alacaklarını ve üreticileri yalnız bırakmayacaklarını belirtti.

‘’70 bin üretici bize ürün satacak’’

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle alım noktalarında tedbir aldıklarına da dikkati çeken Güldal, ‘’Bu tedbirler hem üreticinin hem de personelin sağlığı için önem taşıyor. Fındık getiren üreticilerinde maske ve mesafe gibi kurallara dikkat etmesi önem taşıyor. Üreticilerin, numune analizleri sırasında kendilerine tahsis edilmiş ekrandan bu süreci izleme imkanı olacak. 70 bin üretici bize ürün satacak. Yüzlerce personel değişim alım noktalarında görev yapacak. Hepsinin sağlığı bu süreçte çok önemli. Üreticilerin de bu tedbirlerden memnun olduğunu görüyoruz’’ diye konuştu.