Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Yeni Ekonomi Bakanı Kim Oldu Olacak?

Siyasi kulislerde, mevcut Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un, başbakan yardımcılığı görevine 64. Hükümette de devam etmesine kesin gözüyle bakılırken, yeni kabinede ekonomiden de sorumlu olacağı konuşuluyor.

info@karadenizekonomi.com / 23.11.2015

Yeni Ekonomi Bakanı Kim Oldu Olacak?

Yeni kabinenin açıklanmasına günler kala AK Parti kulisleri de hareketlendi. Davutoğlu'nun kabineyi il dağılımına göre şekillendireceği belirtilirken Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcılığı ile Ekonomi, Maliye ve Kalkınma bakanlıklarına kimlerin geleceğini kimse tahmin edemiyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kabine ve hükümet programı mesaisi devam ederken, bugünkü Meclis Başkanlığı seçimlerinin ardından yarın kabineyi açıklaması ve hemen ertesinde de salı veya çarşamba günü hükümet programını Meclis'te okuması bekleniyor.

Kabinede il dağılımına dikkat edecek olan Davutoğlu, Meclis'teki görevlendirmelerde de il dağılımına dikkat edecek.

AK Parti'de birçok koltuğa kimlerin oturacağı konusunda "tahmin"ler büyük oranda yapılıyor. Ekonomi yönetimine kimlerin geleceği konusunda da AK Parti içindeki isimler belli olsa da kimlerin görev alacağı da merak ediliyor.

EN ÇOK MERAK EDİLEN 4 KOLTUK

AK Parti kulislerinde birçok bakanlık için isim "tahmin"leri yapılsa da Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcılığı ile Ekonomi, Maliye ve Kalkınma bakanlıkları da en çok merak edilen koltuklar. Kalkınma Bakanlığı'na Başbakan Yardımcılığı görevine devam etmemesi durumunda Cevdet Yılmaz'ın getirilmesi beklenirken diğer bakanlıklar için Ali Babacan, Nihat Zeybekci, Naci Ağbal, Berat Albayrak, Mehmet Şimşek ve Numan Kurtulmuş'un isimleri Ak Parti kulislerinde konuşuluyor. Bu isimlerden hangilerinin kabineye gireceği de en fazla merak edilen soru olarak cevap arıyor.

KURTULMUŞ EKONOMİ BAKANLIĞI’NA DÜŞÜNÜLÜYOR

Siyasi kulislerde konuşulan konuların başında Numan Kurtulmuş geliyor. 62. ve 63. Hükümetlerde Başbakan Yardımcılığı görevi verilen Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş’a, pazartesi günü açıklanması beklenen 64. Hükümette ekonominin başına getirilmesi planlanıyor. 4 Ekim 2012 tarihinde AK Parti Genel Merkez Yürütme Kurulunda yapılan revizyonla, ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılığına getirilen Kurtulmuş’a bu kez Ekonomi Bakanlığı görevinin verilmesi bekleniyor.

ORDULULARIN GÖZÜ KABİNEDE

Ordulular da gözünü pazartesi günü açıklanması beklenen yeni kabineye çevirdi. Kulislerde, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni kabineyi şekillendirdiği kaydediliyor. Ayrıca, siyasi kulislerde oy patlaması yaşanılan illerin bakanlıkla ödüllendirileceği de tartışılıyor. Buna göre 1 Kasım seçimlerinde milletvekili sayısını arttırarak, Ordu’dan parlamentoya 4 milletvekili gönderen AK Parti’de grup başkan vekilliği veya ikinci bir bakanlığında verilebileceği gündeme getiriliyor.