Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ziraat Odaları Rekolteyi Bilerek Düşük Gösteriyor

Arslantürk''Ziraat odaları kamuoyunu yanıltmaya devam ediyor ''

info@karadenizekonomi.com / 1.07.2015

Ziraat Odaları Rekolteyi Bilerek Düşük Gösteriyor

Ulusal fındık konseyi (UFK)başkanı Sebahattin Arslantürk her yıl olduğu gibi her yeni fındık sezonu öncesi ziraat odaları  kamuoyunu yanıltmaya  devam ediyor diyerek açıklamalarda bulundu.

Arslantürk''Avrupada dönümden 250-300 kilo fındık alınırken , Ülkemiz dikim sahalarında özellikle Ordu,Giresun ve Trabzon da bu verimin 70-80 kilolara kadar düştüğünü görmekteyiz.Ortada böyle bir fotoğraf dururken  ziraat odalarının ve ziraat Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr.Turam Karadenizin gündeminde hala fiyat ve rekolte olması son derece düşündürücüdür''dedi.

Konuşmasına Ziraat Fakültesinde  Öğretim Görevlisi olan Prof Dr Turan Karadeniz'in geçmiş dönemde söylediği bir sözü hatırlatarak devam eden Arslantürk''Sadece çok yazık diyorum. Bakın ziraat fakültesinde bilim adamı olan Prof. Dr.Turan Karadenizin don olduğu zaman'' bu bahçelerde 3-4 yıl findik olmaz ''gibi talihsiz bir açıklaması olmuştu gelin görünki  bahçeler fındık kaynıyor .Yine aynı şekilde rekolte konusunda da bu kadar net yanılıyorlar'' diyerek tepkisini dile getirdi.

Kamuoyu'nun artık herseyi net gördüğünü ifade eden Arslantürk ''Üreticimiz zirai konularda yeterli bilince sahip değil. Hastalıklarla mücadele edebilmek için Ziraat odalarının tarım takvimleri oluşturup,hangi hastalığa neyin iyi geldiğini tespit ederek bunu kamuoyu,broşür,kitapçık yada binumum tanıtım yoluyla üreticiye ulaştırması gerekmektedir''şeklind ekonuştu.