Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

36'NCI KARADENİZ ODALARI TOPLANTISI TEKİRDAĞ'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ...

36'ncı Karadeniz Oda Başkanları Toplantısı Tekirdağ Odasının Ev Sahipliğinde Yapıldı.

info@karadenizekonomi.com / 12.09.2017

36'NCI KARADENİZ ODALARI TOPLANTISI TEKİRDAĞ'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ...

Toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Karadeniz Odaları Platform Başkanı ve İSMMMO Başkanı Yücel Akdemir, TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, TÜRMOB Genel Saymanı Emre Kartaloğlu, 25 Odanın Başkanı, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı SMMM Hulusi Özocak, Eski Oda Başkanları İle Oda Yöneticilerinin Katılımı ile 09 Eylül Cumartesi Günü saat 10.00 ile 13.00 Saatleri Arasında Ramada Otel Toplantı Salonunda Gerçekleşti.

36'nci Karadeniz Odaları Toplantısına Ordu Mali Müşavirler Odasını Temsilen Oda Başkanı Bahadır Baş ve Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel Katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Karadeniz Odaları Platform Başkanı ve İSMMMO Başkanı Yücel Akdemir yaptı.

Konuşmasında Karadeniz Odaları Platformu ve İSMMMO Başkanı Yücel Akdemir:" Mesleğimizin sorunlarına çözüm bulmak Karadeniz Odaları arasında işbirliği ve dayanışmayı artırmak için bir aradayız.’’

‘‘TÜRMOB’un Gelir Vergisi Kanunu ve Katma Değer Vergisi Kanunu ile ilgili çalışması var bu çalışmalar hızlanmış durumdadır.’’ dedi.

Gelir vergisi ve KDV ile ilgili yeni kanun hakkında görüşmeler yapıldı. Bağımsız deneticiler için çıkarılan resmi gazetede yayınlanan yönetmelikle ilgili görüş alışverişi yapıldı.

Toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunan TÜRMOB Genel Saymanı Emre Kartaloğlu; ‘‘36. Karadeniz Odaları Platformunun mesleğimiz adına faydalı olacağına inanıyorum. Bu tür toplantıları mesleğimizin geleceği ve mesleğimize yön vermek adına çok önemsiyoruz. Oda Başkanlarını dinlemek, platform başkanlarını dinlemek ve TÜRMOB’un yol haritasını bu çerçevede geliştirmek, bu çerçevede tespit edebilmek açısından oldukça önemsiyorum. Kamu Kurumları ve Maliye Bakanlığı ile son dönemde yapmış olduğu ve yapmak istemiş olduğu uygulamaların başında belge saymaya ilişkin düzenlemeler geliyor. İşletme defteri ve serbest meslek defterine ilişkin bir portal çalışması var. Bunlara ilişkin bir bilgilendirme ve yol haritasını beraber çizmemiz gerekiyor. Nispi aidat konusu ile ilgili neler yapacağız, neler yapmamız gerekiyor bunlarla ilgili görüş alışverişinde bulunmamız gerekiyor.’’

Oda Başkanları sırasıyla mesleki sorunlarla ilgili görüşlerini açıkladı.

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş, 36'ncı Karadeniz Oda Başkanları Toplantısı sonrasında yaptığı değerlendirmede şu açıklamalarda bulundu. "Karadeniz Odalarının birlikteliği, mesleki sorunlara karşı birlikte çözüm üretmesi anlamında bu oluşum çok önemsiyorum. 26 yıldır neredeyse tek yürek. Bu birliktelik çok önemli. KDV ile ilgili yeni kanun hakkındaki odamızın görüşlerini paylaştım. Bütün bu sorunları platform toplantısında dile getirme imkanımız oldu. Çok verimli bir toplantı oldu. Katılanlara katkı verenlere teşekkür ederim.’’ dedi.