Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Yumurtada Pazar Sıkıntısına Belgeli Çözüm

Evraklar Teslim edildi

info@karadenizekonomi.com / 19.08.2015

Yumurtada Pazar Sıkıntısına Belgeli Çözüm

Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, “Cuma günü belgelerimizi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim ettik. Artık yumurta üreticilerimizin ürünleri ‘İyi Tarım Belgesi’ ile pazarlanacak” dedi.

Yaklaşık 1 aydır tartışmalara neden olan Serbest sistem Yumurta Tavukçuluğu projesinde düğümler çözülüyor. 10 ay önce hayata geçirilen projede yaşanılan Pazar sıkıntısı ‘İyi Tarım Belgesi’ ile çözülecek. Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, Fatsalı üreticilerin yalnız olmadığını belirterek, sorunları en kısa zamanda çözeceklerini belirtti.

Evraklar teslim edildi

Cuma günü ‘İyi Tarım Belgesi’ müracaatlarının tamamlandığını kaydeden Başkan Kibar, “Belgesiz olan yumurtaları satmak bizim açımızdan da çok zor. Yani üretici 75 kuruş istiyor, firma bu yumurtaları 25 kuruştan istiyor. Bu anlaşmazlık olunca da ortaya pürüzler çıkıyor. Bizde üreticilerimizin 1 aydır yaşadığı Pazar sıkıntısını çözmek için çalışmalara başlattık. Bunun için yumurta üretim tesislerinin ‘İyi Tarım Belgesi’ olması gerekiyor. Bizde Tarım Müdürlüğüne belgemizi almak için başvurumuzu yaptık. Artık belgemiz olduktan sonra Pazar sıkıntısı çekmeyeceğiz” diye konuştu.

Cörüt’ün açıklamaları yakışmadı

Geçtiğimiz günlerde yerel gazetelerde açıklama yapan Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt’ün de açıklamalarını eleştiren Kibar, “Uğur Başkanın, ‘Fatsa Ziraat Odası üreticilere sahip çıkmıyor’ açıklamalarını kendisine yakıştıramadım. İki oda başkanının bu tür bir birine atıfta bulunması yakışı kalmaz. Bu proje Uğur Başkanın elinde patladığı için, suçu birilerinin üzerine atmaya çalışıyor” ifadelerinde bulundu.