Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Yükselen Fındık Fiyatları Avrupa da Kabul Görmüyor

2014 Yılı Tarihe Geçen Bir Yıl Olmuştur

info@karadenizekonomi.com / 24.12.2014

Yükselen Fındık Fiyatları Avrupa da Kabul Görmüyor

Son günlerde fındık fiyatında gerçekleşen artış konusunda çeşitli çevrelerden yorumlar yapılırken, konuyla ilgili fındık sektörü'nün dikkat çekici isimlerinden de önemli açıklamlar geliyor.Konuyla ilgili açıklama da bulunan  Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gurup Başkanı, aynı zaman da Çarşamba Özyılmaz Fındık Tic.ve San. Ltd.Şti.Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Yılmaz  fındıkta yüksek fiyat'ın tüm dünyayı etkilediğine dikkat çekerek ''Yükselen fındık fiyatları Avrupa ve ülkemiz sanayisini zorlamıştır.Bu yüksek fiyatlar 2014 yılında yaşanan don olayının sonucu olmuştur.2014 yılı şartları itibariyle tarihe geçen bir yıl olmuştur''dedi.

Yılmaz, fındık fiyatında gerçekleşen artışın Avrupa ülkelerinde uygun bulunmadığını, fındığın fiyatının artmasının değil, fındığın Avrupa ülkelerine ihraç edilebilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Yükselen Fındık Fiyatları Avrupa da Kabul Görmüyor


Azmi Yılmaz" Fındık fiyatındaki artış, Avrupa ülkelerinde uygun bulunmuyor. Önemli olan fındık fiyatında artış olması değil, fındığın Avrupa ülkelerine ihraç edilmesidir.Fındık fiyatı şu anda kilosu 14 TL. civarında.Fındık fiyatında daha fazla artış olmayacağını tahmin ediyorum. Fındık fiyatının artacağını beklemek hayalcilik olur''şeklinde konuştu.