Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

“YENİ OSB’LER ÖNEMLİ”

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş Mali İşler Başkanı ( CFO) Ahmet Toksoy'' Ordu Karadenizin yükselen kutup yıldızı olmaya aday bir şehir''

info@karadenizekonomi.com / 7.03.2016

“YENİ OSB’LER ÖNEMLİ”

Ordu’nun İstanbulda ki gururu  Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş Mali İşler Başkanı Ahmet Toksoy ''Ordu bir çok anlamda dönüşüm yaşayan bir şehir,aldığı yatırımlarla hergeçen gün büyüyerek  Karadenizin yükselen kutup yıldızı olmaya doğru gidiyor''diyerek Karadeniz Ekonomi Genel Yayın Yönetmeni Murat Gürsoy’a özel açıklamalarda bulundu.

Ordu hepimizin ortak sevdasıdır diyen Toksoy Ordu’nun geleceğini turizmde gördüğünü söyledi. Ordu’nun büyüleyici bir güzelliğe sahip olduğunu ancak, yeterince tanınmadığını söyleyen Toksoy, “Son dönemde Ordu Valimizin yaptığı tanıtım faaliyetlerimizle birlikte Ordu’yu ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında büyük oranda artış yaşanmaktadır. Gelen turist sayısı yüzde 41 arttığını okudum, çok mutlu oldum. Ordu’nun turizmde bir marka olması amacıyla başlatılan çalışmalar meyvesini verecektir. Tanıtım çalışmalarına tüm kesimler destek vermelidir.” diye konuştu.

“YENİ OSB’LER ÖNEMLİ”

Ahmet Toksoy, yeni kurulacak Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) önemine de vurgu yaparak, “Ordu ekonomisinin geleceğini bizlerde ağırlıklı olarak turizmde görüyoruz. Ordu ekonomisi için başta fındık olmak üzere, bal ve kivinin ekonomiye olumlu katkıları olurken, balıkçılıkta da ilimiz iyi bir noktada

olduğunu biliyorum. Ordu’da büyük sanayi kuruluşları için yer bulmak zor. Ordu’da büyük sanayi kuruluşları için yer olmadığı için küçük ölçekli sanayi yatırımları yapılabilir. Bu yönde de Altınordu, Fatsa ve Ünye İlçelerimize kurulacak olan yeni OSB’ler bölgemiz adına yeni istihdamlar sağlayacaktır. İlimiz yeni yatırımlarla ve mevcut yatırımlarla artık göç veren değil göç alan bir il olacaktır. Bir Ordu sevdalısı olarak Ordu ilimiz de yaşanan güzel gelişmelerden büyük gurur duymaktayız. Ordu ilimizin geleceği parlak ve aydınlıktır. Ordu Karadeniz’in yükselen kutup yıldızı olacak marka bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.” ifadelerinde bulundu.