Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Yaş Çay Bizim İşimiz Projesi ilçelerle buluştu.

ÇAYSİAD Başkanı Erdal Saral “ Çay Toplama işi çok kısa bir zaman içerisinde meslek haline gelecek”.

info@karadenizekonomi.com / 14.11.2015

Yaş Çay Bizim İşimiz Projesi ilçelerle buluştu.

2016 yılında çay toplama işinde çalıştırılmak üzere 250 mevsimlik işçiler aranıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün aktif iş gücü hizmetleri piyasası programları iş birliği protokolü kapsamında yürütülen “Yaş Çay Bizim İşimiz” projesi için ilçelerde toplantılar düzenleniyor. Proje kapsamında 2016 yılında çay toplama işinde ve diğer 

işlerde çalıştırılmak üzere 250 mevsimlik işçi istihdam edilecek.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ünde destek verdiği proje kapsamında ilçe kaymakamlıklarınca organize edilen ve mahalle muhtarları ile din görevlilerinin katıldığı bilgilendirme toplantıları ilçelerde devam ediyor.

Bunun için pilot bölge seçilen Of’ta 250 işçinin iskan edileceği modern bir bina, her ihtiyaca cevap verecek bir şekilde hazırlanıyor.

Toplantılarda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Trabzon İl Müdürü Cahit Gülbay, Çaysiad Başkanı Erdal Saral ve Çaysiad Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz Kar’ın yaptığı sunumlarda, çay toplama işinin çok kısa bir zaman içerisinde meslek haline getirileceği ve bu kapsamda verilecek eğitimlerde sertifika alanların aranan elemanlar olacağı vurgulandı.

‘Yaş Çay Bizim İşimiz’ Projesi için 18 – 45 yaş aralığındaki çalışmaya istekli adayların olması işçilerde aranan ilk şartı oluşturuyor. Yevmiye usulü çalışacak olan işçilerin yaklaşık bin 550 TL civarında net maaş alabilecekleri, sabah kahvaltısı ve öğlen yemeklerinin yanında ikametlerinin de sağlanacağı bildirildi.