Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ünye limanı yenileniyor ,kruvaziyer gelirinden % 150 oranında artış hedefleniyor

ÜNYE LİMANI DAHA AKTİF OLACAK

info@karadenizekonomi.com / 2.12.2015

Ünye limanı yenileniyor ,kruvaziyer gelirinden % 150 oranında artış hedefleniyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce bir süre önce Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan devralınan Ünye Limanı’nın daha aktif hale getirilmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

YIKAMA SİSTEMİ KURULDU

Daha çok dökme yük limanı olarak hizmet veren limanda yılda ortalama 500 civarında gemi, yükleme ve boşaltma işlemi yapıyor. Liman üzerinden sevkiyatı yapılan kömür, mermer, kil ve toz çimentonun yükleme ve boşaltma esnasında kirlenerek kalite kaybına uğramaması için temizlik aracı satın alındı ve yıkama sistemi kuruldu. Gelen kömür gemilerinin boşaltma esnasında çevreyi kirletmemesi amacıyla da ambar sulama sistemi kuruldu.

İDARE BİNASI YENİLENDİ

Limanın genel temizliğinde görevlendirilen personel sayısı artırıldı. Limanda çalışan işçilerin çalışma ortamını iyileştirerek sosyal ihtiyaçlarını karşılamak üzere mevcut idare binasında bakım, onarım ve bina çevresinde düzenleme yapıldı.

RIHTIM UZATILACAK

Ayrıca 24 saat hizmet veren limanda çalışmaların daha sağlıklı şekilde yürütülmesi amacı ile aydınlatma sistemi elden geçirilerek ilave aydınlatma sisteminin kurulmasına ve limana yanaşmak için bekleyen gemi yoğunluğunu azaltmak için de ana rıhtımın uzatılmasına yönelik proje çalışmalarına başlanıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı doğru fiyat politikası ve düzgün işletmeciliğin, Ünye Limanı’nın yıllık gelirlerinde geçmiş yıllara oranla % 150 oranında artış sağlaması bekleniyor.