Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ünye limanı bölgenin lokomotifi olacak

LİMAN ÜNYE'YE KAZANDIRILACAK

info@karadenizekonomi.com / 13.07.2015

Ünye limanı bölgenin lokomotifi olacak

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Ünye Limanı’na milyonlarca liralık yatırım yapmamız mümkün değil. Belki yap-işlet-devret modeli ile limanı Ünye’ye kazandıracağız.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Ünye Belediyesi’nin aylık olağan toplantısına katılarak Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye ilçesinde yürüttüğü yatırım ve çalışmalarla ilgili meclis üyelerine geniş kapsamlı bir sunum yaptı. Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Civelek ve Daire Başkanları ile birlikte Ünye Belediye Meclisi’nin aylık olağan toplantısının misafiri olan Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu; Ünye Limanı’ndan Kadınlar Plajı’na, Terminal’den Ünye Çamlık Projesi’ne kadar birçok konuda bilgiler verdi.

Ünye limanı bölgenin lokomotifi olacak

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın başkanlık ettiği meclis toplantısında; sunumuna Ünye’nin demiryolu, karayolu bağlantılarının hayata geçirilmesi ve Ünye Limanı’nda gerçekleştirilecek olan yatırımlarla ilgili bilgi vererek başlayan Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu; “ Bağlantı yollarının yanı sıra Sayın Başbakanımızın açıkladığı gibi demir yollarının ve karayolu bağlantılarının buraya ulaşmasıyla Ünye Limanı’nın, hem Ünye’ye hem de Ordu’ya gerçekten ekonomik katkıları olacak. Ünye Limanı, burada hem istihdamı artıracak hem de sanayi ve ticaretin gelişmesine katkı sağlayacak. Ünye Limanı ile ilgili bu işi çok iyi bilen ve anlayan bir uzman çağırdık, bütün detayları görüştük. Fizibilite raporu bittikten sonra Büyükşehir olarak bizim, Ünye Limanı’na milyonlarca liralık yatırım yapmamız mümkün değil. Tabi ki yine bu işi bilen firmalar var, oturup konuşacağız. Belki yap-işlet-devret modeli ile bunu Ünye’ye kazandıracağız. Liman buranın sanayisine ve ticaretine büyük katkı sağlayacak ve bölgenin lokomotifi olacak” şeklinde konuştu.