Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Tüm Faizler Silinecek

Esnafa Yapılandırma Sürprizi

info@karadenizekonomi.com / 26.07.2016

 Tüm Faizler Silinecek

Türkiye genelindeki esnaf ve sanatkarların, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri' ne olan borçları yapılandırılacak. Esnaf sanatkarlar, 31 Mart 2016 yılına kadar olan borçlarını yapılandırdıkları takdirde, borçlarının temerrüt faizleri silinerek sadece anaparayı ödeyecek. Yapılandırma 29 Haziran ve 29 Temmuz tarihlerinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri'nde yapılacak. 

 Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Bölge Başkanı Yüksel Kaya, borçlarını yapılandırmamış olan esnaflara çağrıda bulunarak, 

borçlarını yapılandırmasını istedi.

 "Alınan kararlar doğrultusunda takibe düşen esnaf sanatkarlarımız, gerek icra takibine, gerekse kurumsal takibe düşen esnaf sanatkarımızın temerrüt faizlerinin tamamının silinmesine. Yani yüzde 5 olan kredi faizi, temerrüt faizi yüzde 28 olarak çalışmakta. Bugüne kadar oluşmuş temerrüt faizlerimizin tamamının silinmesine. Yani tahsilat yaparken peşin ödemede, peşin getiren ortaklarımızın sadece ve sadece anaparasını tahsil etmek suretiyle onun üzerindeki miktar ne kadar olursa olsun o temerrüt faizlerini silmeye karar verildi" diye konuştu.

Başkan Yüksel Kaya, Ordu ve Giresun illerinin genelinde esnaf kooperatifi ortaklarının 2015 yılında 283 milyon TL kredi kullandığını da sözlerine ekledi.