Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

TEDES Rekora Koşuyor..

TEDES 25 günde 20 bin araca ceza yazdı!

info@karadenizekonomi.com / 15.12.2015

TEDES Rekora  Koşuyor..

Orduda kısa bir süre önce hizmet vermeye başlayan TEDES kapsamında başlatılan uygulamada kırmızı ışık ve hız ihlalleri yapan sürücü sayısı 20 bini geçti.

Karadeniz sahil yolunda uygulanan tedes kapsamında hız denetimleri ve kırmızı ışık ihlali denetimleri sonucunda ceza yiyen sürücü sayısının 20 bini 

geçtiği öğrenildi. Tedes ile ilgili tüm sorumluluğu Ordu İl emniyet müdürlüğü’ne devrettiklerini açıklayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz konu ile ilgili olarak "Bu iş sebebiyle ceza alan arkadaşlarımıza tavsiyemiz şudur. Yavaş gideceksiniz kardeşim. Süratli gitmeyeceksiniz" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 18 Kasım’da hizmete sokulan ve Karadeniz sahil yolunda uygulanan Tedes ile birlikte kırmızı ışık ve hız ihlali yapan sürücülere ceza yağdı ve yağmaya da devam ediyor. Karadeniz sahil yoluna konuşlandırılan 19 adet kule radar cihazı ve 11 adet plaka tanıma sistemi 24 saat boyunca hız ihlali ve ışık ihlali yapan sürücüler tespit ediyor. Sistem devreye girdiği gün 2 bin sürücünün ceza yedi. Sahil yolunda yapılan uygulamanın 25. Gününde ise ceza yiyen sürücülerin toplamı 20 binin üzerine çıkmış durumda. En düşüğü 180 TL ve en yükseği 391 TL olan cezalar fotoğraflı bir şekilde sürücülerin adreslerine ulaştırılıyor. Sisteme yakalanan sürücülerin bir çoğu diğer illere ait plakaları olan araçların olduğu belirtildi.