Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Tedes 18 Kasımda Başlıyor

Dikkat Tedes Faaliyete Geçiyor

info@karadenizekonomi.com / 13.11.2015

Tedes 18 Kasımda Başlıyor

İLKLERİN KENTİ ORDU

Bugün toplanan Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi’nde TEDES ve yerli otomobil konusunda açıklama yapan Başkan Enver Yılmaz; “Yerel yönetimler anlamında Ordu Büyükşehir Belediyesi, ilkleri hayata geçirmeye devam ediyor. En büyük internet ağı ve ilk yerli otomobil için ilk girişimi yapan Büyükşehir Belediyesi, 2019’da 100 otomobili inşallah hizmetine alacak” dedi.

Başkan Enver Yılmaz başkanlığında bugün Kasım ayı olağan oturumunu gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, gündem maddelerini görüştü.

YOLDA CAN GÜVENLİĞİ İÇİN TEDES ÇOK ÖNEMLİ

Başkan Enver Yılmaz, gündem maddelerine geçmeden önce kısa bir süre sonra resmi olarak hizmete girecek olan TEDES Projesi hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Bu proje ile birlikte en geniş Wİ-Fİ’nin Türkiye’de ilk uygulayıcısının Ordu Büyükşehir Belediyesi olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Bundan büyük gurur duyuyoruz. TEDES 18 Kasım 2015 Çarşamba günü resmi olarak hizmete girecektir. Karadeniz sahil yolunda büyük bir alanı kapsayacak olan bu çalışma ile birlikte can ve mal kaybına bağlı kazaların da önüne geçilmiş olunacak. Büyükşehir Belediyesi olarak biz bunun uygulayıcısıyız. Projenin sahibi ise Emniyet Genel Müdürlüğü. Projedeki ceza ve sistem, kanunda ne deniyorsa o şekilde işleyecek. Kırmızı ışık ve hız ihlali bu sistemin olmazsa olmazı. Bu kurallara uymayanlar kanunun dediği neyse o cezaları alacaklar. Kısa bir süre sonra kamuoyunu bilgilendirecek açıklamalar ve ilanlar basın yoluyla yapılacak. Güzergahlardaki ışık sistemi de yeniden düzenleniyor. Sistem, trafiğin yoğunluğuna göre geçişleri kendisi düzenliyor” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN GENİŞ Wİ-Fİ ALANI ORDU’DA

TEDES sistemi ile birlikte vatandaşların ücretsiz Wi-Fi imkanına da kavuştuğuna dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz; “Hemşehrilerimize sınırlama ve kota derdi olmayan ücretsiz Wi-Fi imkanı sağlıyoruz. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği ücretsiz internetten 25 günde 600 bine yakın kişi faydalandı" dedi. Wi-Fi‘nin büyük bir kapsama alanı olduğuna dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz; “Kullanıcıların tamamı kayıt altına alınıyor. Bu da güvenlik ve asayiş alanındaki olumsuzlukları ortadan kaldıracaktır” ifadelerini kulandı.

BU PROJE YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ İLE YAPILDI

TEDES Projesi’nin yap-işlet-devret modeli ile hayata geçirildiğini hatırlatan Başkan Yılmaz, gelirler noktasında da bunun %70’inin Emniyet Genel Müdürlüğü’ne, kalan %30’luk diliminin % 17.05’inin Ordu Büyükşehir Belediyesi ve % 12.95’lik diliminin de yüklenici firmaya kalacağını söyledi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN YERLİ OTOMOBİLE TAM DESTEK

Kısa bir süre önce yaptığı açıklama ile Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yerli otomobil üretimine destek vereceğini açıklayan Başkan Enver Yılmaz, bugünkü toplantıda da bu konuda meclisin görüşlerine başvurdu. Yapılan değerlendirmelerde büyük bir destek gören görüş hakkında Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 100 yerli otomobil alması oy birliği ile kabul edildi. Başkan Yılmaz, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na 100 yerli otomobil alınması ile ilgili yazışmanın yapılacağını söyleyerek araçların 2019 yılında Ordu’da olacağı müjdesini verdi.

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Ulugöl Tabiat Parkı Tesisleri’nin işletim hakkını ORBEL A.Ş. den Gölköy Belediyesi’ne devretti.