Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

O YOLLAr YENİDEN İHALE EDİLDİ

Yılmaz''Önümüzdeki günler itibariyle yol çalışması söz verdiğimiz gibi başlamış olacak “

info@karadenizekonomi.com / 9.07.2015

O YOLLAr YENİDEN İHALE EDİLDİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ulubey-Gürgentepe-Gölköy yolunun kısa sürede bitirileceğin açıkladı. Başkan Yılmaz, mevcut müteahhitle olan sözleşmenin iptal edildiğini ve yeni ihale gerçekleştiğini açıkladı.

Başkan Yılmaz, Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert ile birlikte Damarlı Mahallesinden başlamak üzere;Çetilli, Ahmetli, Sakçaköy, Güzelyurt, Bardakçı, Düz Yayla, Karahasan, Fındıcak, Cinnazoğlu, Haruniye, Süleymaniye,Cemaliye Mahallerini gezerek, buralarda devam eden yol ve altyapı çalışmalarını yerinde incelediklerini söyledi.

Başkan Enver Yılmaz Ulubey, Gürgentepe, Gölköy yolunda müteahhit firmadan kaynaklı üç buçuk yıllık bir gecikme olduğunu söyleyerek; “Başbakan Yardımcımız, Milletvekillerimiz ve bizler devreye girdik. İflas eden firmanın sözleşmesi bakanlık tarafından iptal edildi. Geçtiğimiz hafta itibariyle ulusal firmalardan bir tanesi yeni ihaleyi aldı. Önümüzdeki günler itibariyle yol çalışması söz verdiğimiz gibi başlamış olacak “ şeklinde konuştu.

Gölköy Belediyesi’nin Büyükşehir olmadan önce 2013 yılında İl Özel İdaresinden aldığı bütçenin 800 bin lira olduğunu ve bu rakamın Büyükşehirle birlikte 25 milyon liraya çıktığına vurgu yapan Başkan Enver Yılmaz”Bu para ile Gölköy Belediyesi yol, su, kanalizasyon ve diğer yatırımları yapması mümkün değildi. Biz bir buçuk yıllık süreçte Gölköy’ün yol ve su yatırımlarına tam 25 milyon lira gönderdik. Önümüzdeki günlerde sıcak asflat programında olan Direkli, Haruniye ve Süleymaniye yollarımızı bir an önce bitireceğiz. 2017 yılı itibariyle Gölköy’ün söz verdiğimiz gibi yol ve su sorunu ortadan kalkmış olacak“ dedi.

GÜZELYURT’A MÜJDE….

Konuşmasında Güzelyurt Mahallesi meydanında düzenleme yapılacağının müjdesini veren Başkan Yılmaz; ”Güzelyurt Mahallemize üstü kapalı sentetik halı saha yapacağız. Büyükşehir olduktan sonra tüm ilçelerimizin mağduriyetlerini gideriyoruz. Tüm ilçelerimize eşit mesafede adaletli bir şekilde yaklaşıyoruz. Bu yağmurlu havaya rağmen iftarımıza teşrif eden tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Sahura kadar buradayız Gölköy’lü kardeşlerimizi dinleyerek sorunlarına çözüm olacağız “ ifadelerini kulandı.