Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
10.11.2024

Mola Tekstil Bulancak OSB’nin yıldızı oldu

Hedef küçültmek doğru değil

info@karadenizekonomi.com / 26.02.2018

Mola Tekstil Bulancak OSB’nin yıldızı oldu
  • Mola Tekstil’in sahiplerinden Şaban Bilgin, “Türk ekonomisinde zaman zaman yaşanan kırılganlığa bakıp hedef küçültmek doğru değil. Biz kendi markamızı üretmeyi ve ihraç etmeyi kendimize hedef olarak koyduk” dedi.

Bulancak ilçesi Pazarsuyu mevkiinde kurulu olan Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi bir yandan altyapı çalışmalarını oturtmaya çalışırken diğer yandan da ev sahipliği yaptığı fabrikaların bölge insanına istihdam olanakları sunmasına öncülük ediyor. Bu kuruluşlardan biri de Mola Tekstil. İkisi kardeş üç ortaklı bir işletme. Üçü de bölgenin insanı. İrfan ve Abdullah Yılmaz kardeşler Giresunlu, Şaban Bilgin ise Trabzonlu. İşletmenin kuruluşu ve hedefleri hakkında konuştuğumuz Şaban Bilgin’in verdiği bilgiye göre Mola Tekstil, 3 bin 800 metrekare alana kurulu bir tekstil atölyesi ve bu atölye 300 kişiye sunduğu istihdamla Bulancak ekonomisine çok büyük katkı sağlıyor. İmkânlar ihtiyaçlar dâhilinde sunulmalı.

Burada bulunmaktan mutluyuz

“2010 yılında Bulancak ilçesine geldik. Yakın bir zamanda da Bulancak’taki Giresun 2.Organize Sanayi Bölgesi’ne taşındık. Çalışanlarımızın çoğu buralı. Giresun ve Ordu’dan da gelenler var. Toplamda 295 kişiye istihdam alanı yarattık. Ama bu yeterli değil, 400 kişiye kadar çıkartmayı planlıyoruz bu sayıyı. Üretimimizin % 95’lik kısmını ülkenin önde gelen giyim markalarından LC Waikiki için yapıyoruz. 5. teşvik bölgesinde olan Bulancak aynı zamanda lojistik anlamda da önemli bir noktada. Ordu-Giresun Havalimanı hemen yanı başımızda, bu bizim için oldukça büyük bir avantaj. Büyük kentlerin aksine işçi konusunda da sıkıntı çekmiyoruz. Bence üretim artık Anadolu eksenli olmalı, bırakın İstanbul’da beyin takımı kalsın. Maliyet-fayda hesabı yaptığımızda burada bulunmaktan son derece memnunuz.”

Kalifiye elemanı kendileri yetiştiriyor

Çalışanların motivasyonlarının düşmemesi ve verimliliğin sürdürülebilir olması için ilginç çözümler de geliştirmiş Mola Tekstil patronları. Bölge insanının fındığa bağlılığını yakından bilen birisi olarak özellikle fındık toplama zamanında yaşanacak olası sıkıntıları aşmak için çalışanların tamamı aynı dönemde izne ayrılıyor. Sürdürülebilir verimlilik için izledikleri yol da alkışlanır türden. Kalifiye eleman konusundaki sıkıntılarını “acemi eğitim bandı” ile gideriyorlar. Vasıfsız elemanları yetenekleri doğrultusunda bu bantlarda eğiterek üretime hazırlıyorlar. Çalışanların ütücü, paketçi, kesim ve dikim elemanı olmalarına bu aşamada karar veriliyor.

Hedef küçültmek doğru değil

İleriye dönük hedefleri arasına markalaşmayı ve ihracatı koyan Şaban Bilgin, Türk ekonomisi hakkında da kötümser değil. Bilgin, “Türk ekonomisinde zaman zaman yaşanan kırılganlığa bakıp hedef küçültmek doğru değil. Biz kendi markamızı üretmeyi ve kendi markamızı dışarıya satmayı hedef koyduk. Tabi ki zaman zaman dövizdeki dalgalanmalar hammadde ve girdi fiyatlarında bazı endişeleri beraberinde getiriyor. Ancak burada önemli olan hedefte belli oranda revizyona gitmektir” diye konuştu.

Giresun 2.Organize Sanayi Bölgesi

Bulancak Pazarsuyu mevkiinde 480 dönümlük bir alanda altyapı çalışmaları henüz tamamlayan bir yandan da üretim faaliyetlerine başlayan Giresun 2.Organize Sanayi Bölgesi’nde 58 fabrikanın faaliyet göstermesi planlanıyor. Hedeflenen toplam istihdam sayısı ise 7 bin kişi. KARADENİZ EKONOMİ