Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Küçük İlçenin Büyük Şansı!

Ordu'nun yeni turizm noktası''Çikolata Park''

info@karadenizekonomi.com / 20.04.2016

Küçük İlçenin Büyük Şansı!

Ordu-Giresun havalimanı ile birlikte zirve yapan Gülyalı, şimdi de Çikolata Park projesi için yaz sonunu bekliyor.

8.5 milyon TL’ye mal olan proje, Türkiye’nin ilk ve tek çikolata parkı olması ile dikkat çekiyor.

Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, havalimanından sonra çikolata park projesinin de yaz sonuna biteceğini belirterek bu projelerin ilçeye kazandırılmasında büyük emek harcadıklarını söyledi.

''Gülyalı zirve yapacak''

Çikolata park projesinin Gülyalıya kazandırılmasında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın büyük emeği ve çabası olduğunu söylenen Başkan Şen;”Çikolata park projesinin bitim süresi 250 gün ve çalışmalar devam ediyor. Proje Ekim ayında bitecektir.Ordu-Giresun havalimanımız ile birlikte 

çikolata Park projesinin de hayata geçmesi ile Gülyalı ilçemizin ekonomik, sosyal, ve kültürel alanda zirve yapacağını düşünüyoruz. Bu anlamda bu projeler ilçemize ayrı hava katıyor. Türkiye’de bir ilk olan çikolta park konsepti ile birlikte ilçemizde yaşayan ve yakın bölgelerde bulunan vatandaşlarımız için sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda istifade edeceği projelerin Gülyalı’ya ayrı bir değer kazandıacağını” belirtti.

“Emek vermeden bu projeler olmuyor”

Başkan Şen;” Çikolata park projesi ile vatandaşlarımızın spor yapabilecekleri, yürüyüş yapabilecekleri, çocukların oyun oynayabilecekleri, spor aktivetilerini rahatça gerçekleştirebilcekleri alanı olmuş olacak. Ayrıca şehir terasından, restaurantlara kadar herşeyi olacak bir proje Gülyalı gibi küçük bir ilçeye ayrı bir hava katacaktır. Havalanımızın ilçemizde olması, çikolata park projesinin de ilçemizde yapılması bizi şanslı kılıyor. Fakat biz bunları geçmişte büyük emek sarfettik. Çikolata park projesini ilçemize yapmak için 4 yıl uğraştık. İlçemize yüksek okul yapılması için 5 yıl uğraştık. Kısaca emek vermeden bunlar olmuyo” dedi.

Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılışının ardından bölgedeki arsa fiyatlarında büyük bir artış var.

Deniz üzerine yapılan ilk havalimanlarından Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılışının ardından Gülyalı ilçesindeki arsa fiyatları yüzde 400 arttı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, havalimanının ilçenin kaderini değiştirdiğini söyledi.

Gülyalı oldu Bağdat Caddesi

8 bin nüfuslu ilçedeki arsaların İstanbul’daki Bağdat Caddesi’ne eşdeğer olduğunu anlatan Yılmaz, “Yatırımcılar sıraya girdi ancak bu kez de ilçe sakinleri, arazilerinin daha değerleneceği umuduyla satışa yanaşmıyor. Daha önce metrekaresi 100 liradan alıcı bulan arsalar, Ordu-Giresun Havalimanı’nın hizmete açılmasının ardından 400-800 liradan satışa sunuluyor” dedi. Havalimanını kuşbakışı gören yerlerde 1 dönüm arsaya 500 bin lira ile 1 milyon lira arasında fiyat biçiliyor. Denize 36 milyon taş dökülerek inşa edilen havalimanının pist uzunluğu ise 3 kilometre.