Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
10.11.2024

KOSGEB OTSO'da imalatçılarla buluştu.

KOSGEB il Müdürlüğü Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OYSO) üyelerine KOSGEB KOBİ Gelişim Destek Programı(KOBİGEL) hakkında bilgi verdi.

info@karadenizekonomi.com / 29.09.2017

 KOSGEB OTSO'da imalatçılarla buluştu.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya imalatçı firmalarla birlikte, konu hakkında bilgi almak isteyen imalat sektörü dışındaki birçok firma da katıldı.

KOSGEB KOBİ Gelişim Destek Programı(KOBİGEL) 2017 çağrısı 

kapsamında imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lere 1 milyon TL destek verileceği hakkında açıklama yapan Ordu KOSGEB İl Müdürü Sinan Şahin, “Çağrı kapsamında hedef imalat sanayi sektörü olup, proje sunacak işletmeler KOSGEB veri tabanına kayıt ve aktif olmaları gerekmektedir. Program destek üst limiti 300 bin TL geri ödemesiz, 700 bin TL faizsiz geri ödemeli olmak üzere 1 milyon lira olarak belirlendiğini söyledi.

Bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerdeki KOBİ'lerin tümü, destek programına başvuru yapabilecek diyen Müdür Şahin; “ Orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerdeki KOBİ'lerde ise 2016 yılı net satış hasılatının en az 300 bin lira ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacak. Ayrıca işletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2016 yılı net satış hasılatını aşmaması gerektiğini vurguladı.

Bu desteğin neleri kapsadığını açıklayan Müdür Şahin; “Destek programına, 20 Ekim'e kadar 'www.kosgeb.gov.tr' adresinden elektronik ortamda başvuru yapılabilecek ve program çerçevesinde personel giderlerine geri ödemesiz olarak 100 bin liraya kadar, makine-teçhizat giderlerine (kalıp dahil) 150 bin liraya kadar geri ödemesiz, 600 bin liraya kadar geri ödemeli, yazılım giderlerine 50 bin liraya kadar geri ödemesiz, 100 bin liraya kadar geri ödemeli, hizmet alım giderlerine ise 100 bin liraya kadar geri ödemesiz destek sunulacak. Toplam proje bütçesinin KDV hariç rakamlar üzerinden yüzde 60 oranında destek sağlanacağını belirterek konuşmasını tamamladı.

Son olarak Müdür Şahin firmalar ile soru cevap kısmına geçerek, firmaların konu hakkında öğrenmek istedikleri soruları cevaplandırdı.