Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Kitap Kahvahanesine hoşgeldiniz.Burası Ulubey..

Öğrencilere bedava çay verecek

info@karadenizekonomi.com / 14.12.2015

Kitap Kahvahanesine hoşgeldiniz.Burası Ulubey..

Ulubey Kaymakamlığı bir ilki hayata geçirdi. Kaymakam Emrullah Temizkan, ilçede bulunan kahvehaneye oluştukları kütüphanede, kahveye gelen vatandaşlara kitap okuttukları söyledi. Temizkan yaptığı açıklamada, “Öncelikle kahvehaneler eski ismiyle kıraathaneler bir şekilde insanların istifade ettiği ve bilgi aldığı bir yer olması haline gelsin istedik. Örnek bir kahvehanede bir kitaplık oluşturduk. Kendimiz yaklaşık olarak 2 koli kitap hibe ettik. Onun 

dışında yine dışarıdan kitaplar geldi ve orada örnek bir kitaplık oluştu. Bunu yaptıktan sonra her hafta Perşembe günleri Mehmet Akif Ersoy’un ‘Safahat’ adlı eserini sesli bir şekilde okuduk. Özellikle kıraathane ismine uygun bir şekilde orada bilginin paylaşıldığı ve konuşulduğu örnek bir mekân haline geldi. Yani Ulubey’de çayınızı ve kahvenizi içip kitap okuyabileceğiniz mekânımız oldu. Safahat adlı eser bittikten sonra Mevla’nın bir mesnevisini orada okuyacağız ve gelenlere çay ikram edeceğiz. Bu mütevazı çalışmanın giderek Ulubey’de güzel bir etki yaratarak diğer yerlere örnek olmasını istiyoruz.” dedi.

Öğrencilere bedava çay verecek

İşletme sahibi Kani Güldere ise “Bu fikir kaymakamımızın fikridir. Bana sordu ve bende güzel ve örnek bir çalışma olacağı için onay verdim. Buraya dolabımızı yaptırdık sayın kaymakamımızda bize kitap hediye etti. Kendi elleriyle dolaba koydu ve bu çalışma üzerinde özveriyle ilgileniyor. Burada arkadaşlarla devamlı kitap okuduk ve okumaya devam ediyoruz. Gelen herkeste bu uygulamadan memnun kalıyor. Ben öğrencilerimizin de bu uygulamaya katılmasını ve kitap okumasını istiyorum ve buraya kitap okumak için gelen her öğrenciye bedava çay vereceğim.” diye konuştu.  

ETİKETLER; ULubey Kahve Kitap Çay