Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Kaliteli malzeme, kalifiyeli ustayla birleşince…

·“Aydınlatmaya Dair Ne Varsa” sloganıyla yola çıkan Volkan Elektrik’in sahibi Volkan Demir, adını sektöre büyük harflerle yazdırmayı hedefliyor. Demir, “Malzeme kaliteli, usta da kalifiyeli olursa ortaya mükemmel bir iş çıkar” diyor.

info@karadenizekonomi.com / 29.11.2017

Kaliteli malzeme, kalifiyeli ustayla birleşince…
Ordu’da 1979’da kurulan Volkan Elektrik, kalifiyeli 10 personeliyle elektrik sektöründe hizmet veriyor. Ordu’da elektrik işiyle ilgili fiyatlandırmaların, firmalara göre farklılık arzettiğini söyleyen Demir, fiyatlandırmanın bir standarta oturtulması ve fiyatlar arası uçurumların ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti. Asıl fiyatın, iş bittikten sonra ortaya çıkacağını ifade eden Demir, “Biz bir dairede kullanılması gereken ortalama malzeme listesini çıkarıyoruz. Ortalama liste üzerinden birim fiyatlarını sabitliyoruz. İş bittikten sonra da kullanılan malzeme ile işin listesini karşılaştırıyoruz” dedi.

Volkan Elektrik’in sahibi Demir, sektörde büyük bir açık olduğunu, bununsa yeterli sayıda personelin bulunmamasından kaynaklandığını ifade etti. Demir, sektör odaları, Milli Eğitim Merkezi ve sanat okullarının ortak bir proje yapmalarının ve üniversite okumayan gençlerin bu alana yönlendirilmelerinin bu sorunu çözeceğini iddia etti.

Ordu’da ticaret hem kolay hem zor

Ordu’da ticaret yapmanın hem çok zor hem de çok kolay olduğunu ifade eden Demir, sözlerine şöyle devam etti. “Elektrik işini yapan çok usta var ama ustalık, kalfalık belgesi olan ve herhangi bir yeterliliği olan çok az usta var. Belge sahibi olmayanı, tabiri caizse elektriğe takla da attırsa işe almıyoruz. Bu çok önemli bir ayrıntı ve ben sektörümüzdeki herkesin böyle düşünmesi gerektiğine inanıyorum. Diğer türlüsü ucuz olabilir ama müşteri sorunla karşılaştığında muhatap bulamaz. Bu nedenle işi en başında doğru kişilere teslim etmek gerekiyor.”

Kalite olmazsa olmazımız

Avize sektöründe de yer alan Volkan Elektrik, ürünlerini kadınlara yönelik üretiyor. Demir, bu sektörün dizilerden çok etkilendiğini ve bu nedenle dizileri takip edip, model seçtiklerini söyledi. Volkan Demir, meslek ilkelerini ise şu sözlerle belirtiyor: “Kaliteli malzeme olmazsa olmazımızdır, asla vazgeçemeyeceğimiz ilkemizdir. Ustanın çok iyi olmadığı durumda malzeme kalitesi ustanın hatasını kapatır. Ama tabi usta da eğitimli olursa ortaya mükemmel bir iş çıkar.” KARADENİZ EKONOMİ