Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Japonlar’dan Karadeniz’de bir ilk

Japon Fide Üreticisi United Genetics Samsun’un Bafra İlçesi'nde Karadeniz Bölgesi'nde ilk olan Aşılı Fide Üretim Tesisi’ni kurdu.

info@karadenizekonomi.com / 3.09.2019

Japonlar’dan Karadeniz’de bir ilk

Samsun Valisi Osman Kaymak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Japon Fide Üreticisi United Genetics’in Bafra İlçesi'nde kurduğu, Karadeniz Bölgesi'nde ilk olan Aşılı Fide Üretim Tesisi’nin açılışına katıldı.  Bafra Organize Sanayi Bölgesi'nde(OSB) gerçekleştirilen Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Akio Mijayim ile şirket yetkililerinin ve çok sayıda Bafralı üreticinin de katıldığı açılış töreninde konuşan Başkan Demir, önemli mesajlar verdi. Karadeniz Bölgesi’nde ilk olma özelliğini taşıyan Aşılı Fide Üretim Tesisi'nin Samsun’da açılıyor olmasının şehrin tarım ve ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Samsun'un en büyük, en önemli potansiyelleri, Türkiye'deki en verimli ovalara sahip olmasıdır. Şehrimizde, geçtiğimiz süreçte, tarıma dayalı üretim ve tarıma dayalı sanayinin alt yapısı büyük ölçekte tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir teşkilat yapılanması gerçekleştirdik. Bu yapılanmada özellikle tarımsal ve hayvansal kalkınmayı destekleyecek şekilde kaynaklar oluşturacağız" diye konuştu.

Samsun bugünü ile kıyaslanamaz hale gelecek

Samsun’u bundan sonra yapacağımız çalışmalarla bugün ile kıyaslanmayacak bir şekilde değişen ve gelişen bir kent haline getireceğiz diyen Demir şunları söyledi; “Türkiye'nin en önemli tarım merkezlerinden Bafra Ovası'nda yapılan bu yatırım bizim de projelerimize alt yapı oluşturacak bir hüviyet ve önem arz ediyor. Bu topraklar bereketli. Burada yapılan her yatırımın da bereketli olacağına inanıyorum. Bu projenin Samsun’da hayata geçmesini sağlayan Türk firma yetkililerine ve Samsun'da bu yatırım gerçekleştirilmesine destek veren tüm ilgili arkadaşlara teşekkür ederim. Başarılı, güzel bir ticari faaliyet olmasını diliyorum, emeği geçenleri kutluyorum.” HABER MERKEZİ