Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Genel Müdür Ordu’yu pas geçti

ÖNCELİK NEDEN OGU DEĞİL?

info@karadenizekonomi.com / 26.12.2017

Genel Müdür Ordu’yu pas geçti
  • Bizim Karadeniz Ekonomi Gazetesi olarak konunun uzmanlarından aldığımız bilgiye göre değerlendirmemiz şu şekilde;
  • Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Türk hava sahasındaki yeniliklerle ilgili bilgilendirmede bulundu. ‘Uyduya dayalı yaklaşma tasarımı’ programında sefer iptalleri yaşanan Ordu-Giresun Hava limanı yer almıyor.

UYDUYA DAYALI YAKLAŞMA TASARIMI

Ocak şu bilgileri verdi: “2017 yılı içerisinde Balıkesir Koca Seyit, Hakkâri Yüksekova, Kastamonu ve Sivas Nuri Demirağ Havalimanları için RNAV (saha seyrüseferi)/RNP (gerekli seyrüsefer performansı) geliş, kalkış ve yaklaşma usulleri ilan edildi. Ankara Esenboğa Havalimanı için RNAV (saha seyrüseferi) geliş ve kalkış usulleri 4 Ocak 2018, Adıyaman Havalimanı RNP (gerekli seyrüsefer performansı) geliş, kalkış ve yaklaşma usulleri 1 Mart 2018 tarihi itibariyle yürürlüğe giriyor. Diğer havalimanlarımız için de çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.”

YETKİLİLER BU TABLOYU GÖRMÜYOR MU?

MURAT GÜRSOY

Sayın Genel Müdür, 2017 yılında RNAV/RNP usullerinin ilan edildiği havalimanları ile 2018 yılı başlarında ilan edilmesi için çalışmaların sürdüğü havalimanları olarak zikrettiğiniz havalimanlarının DH ve RVR değerleri şöyle: Koca Seyit (DH 210' RVR 550 m) Kastamonu (DH 385' RVR 1800 m) Sivas (DH 264' RVR 600 m) Adıyaman (DH 402' RVR 1900 m). Gelelim sık sık iptal ve divertlerin söz konusu olduğu OGU'ya; DH 675' CRV 2400 m. Bu konuyu ‘bıktırıcı bir şekilde’ sık sık gündeme getirmekte ne kadar haklı olduğumuzu zannederim yukarıdaki rakamlar açık seçik ortaya koyuyordur. Özellikle DH'nin diğerlerinin 2-3 katı kötü olduğunu dikkatinize sunmak isterim. Bu verilerden hareketle RNAV için öncelik verilmesi gereken meydan OGU değil de neden diğerleri gerçekten anlamak zor. Bu nasıl bir planlama?! Çalışmaların devam ettiği havalimanları içerisinde inşallah OGU vardır. Negatif ayrımcılık maalesef devam ediyor, yetkililer bu tabloyu ne kadar daha izleyecek doğrusu merak konusu?