Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Fındık Ocağı Trabzon’da açıldı..

Trabzon’da bir ilk: El Yapımı Çikolata..

info@karadenizekonomi.com / 22.08.2015

Fındık Ocağı Trabzon’da açıldı..

Fındığın her türlü çeşidinin yanı sıra el yapımı çikolata, patisseri grubu, sabah kahvaltısı, hediyelik ürünlerin yer aldığı, kaliteli fındığın kaliteli çikolata ile buluşmasını sağlayan Fındık Ocağı, Trabzon’da açıldı.

Arsin’in tanınmış fındık esnaflarından Haluk Sungur’un kızları Seyyare, Sinem, Demet ve Kübra Sungur kardeşlerin işleteceği Fındık Ocağı’nın açılışına; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, borsa yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bu tür müesseselerin açılmasıyla birlikte bölgemizin daha çok gelir elde edeceğine dikkat çekerek “ Bu müesseseler daha çok vergi verebilecek ve bu vergilerle toplanan gücümüz, kuvvetimiz ekonomik kalkınmamıza ve sosyal kültürel kalkınmamıza, ülkemizin birlik ve beraberliğine hizmet edecek.” Dedi.

Trabzon’da bir ilk: El Yapımı Çikolata..

Fındık Ocağı’nın 4 dalından biri olan Seyyare Sungur da yaptığı konuşmada amaçlarının gerçekleştirilen açılışlarda kurum ve kuruluşların ya da şahısların çiçek yerine çikolata ya da fındık göndermelerini sağlamak olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Bu iş yıllardır ideallerim arasındaydı. Açılışlara çiçek yerine çikolata gönderilmesini sağlamak. Türkiye’nin neresi olursa olsun. Müşteri bizi aradığında fındığın her türlü çeşidini hazırlayıp paketlerle kendilerine ulaştıracağız. Ayrıca Trabzon’da bir ilk olan el yapımı çikolatayı da Trabzon halkıyla buluşturduk. ”

Hem turizm merkezi olması, hem de son yıllarda gittikçe gelişme göstermesi nedeniyle mekan olarak Kaşüstü’nü seçtiklerini de belirten Sungur, “ İşletmemize Fındık Ocağı adını verdik. Sebebine gelince; 4 kardeş bir ocakta buluştuk. Kendimizi fındığın dallarına benzettik. Ayrıca Fındık Ocağı’nı markalaştırdık. Patentini almış bulunuyoruz. İlerleyen süreçte Samsun ve Rize’de de şubeler açmayı düşünüyoruz.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçoğlu, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Haluk Sungur ve Seyyare Sungur işletmenin kurdelesini birlikte kestiler.