Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Fındık masada kaldı!

·Fındıkta verim düşüklüğü, bahçelerin yaşlanması, fındığa musallat olan küllenme, fındık sektörünün iktisadi ve sosyal boyutlar gibi temalarla çok sayıda sempozyum yapıldı. Sezona girerken yine Samsun ve Düzce’de de kongre ve sempozyum yapılacak.

info@karadenizekonomi.com / 28.06.2017

Fındık masada kaldı!

Fındık deyim yerinde ise adeta masada kaldı. Son iki yılda Doğu Karadeniz’de, Orta Karadeniz’de ve Batı Karadeniz’deki üretim bölgelerinde sık sık sempozyum, kongre ve çalıştay yapıldı. Son olarak Düzce Ziraat Odası ve Marmara Sanayici ve İşadamları Derneği (MARSİAD) işbirliğinde "Büyük Fındık Çözüm Çalıştayı" gerçekleştirileceği bildirildi.

Daha önce Trabzon'da gerçekleştirilen, fındık bahçelerini tehdit eden ve bulaşıcı olan külleme hastalığının tartışıldığı Doğu Karadeniz Fındıkta Külleme Hastalığı Çalıştayı yapıldı. Geçen ay Ordu’nun Ünye ilçesinde “İktisadi ve sosyal boyutları ile fındık sembopzyumu” yapıldı. Yine Ordu Üniversitesi’nde “Fındık Tarımı” konulu sempozyum yapıldı.

Öte yandan 4 yılda bir dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen Uluslararası Fındık Kongresi, bu yıl 15-19 Ağustos 2017 tarihleri arasında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde düzenlenecek.

"Büyük Fındık Çözüm Çalıştayı"

Düzce Ziraat Odası ve Marmara Sanayici ve İşadamları Derneği (MARSİAD) işbirliğinde "Büyük Fındık Çözüm Çalıştayı" gerçekleştirileceği bildirildi.

MARSİAD Genel Başkanı Bahri Odabaş ve Düzce Ziraat Odası Ramazan Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, 14 Temmuz günü düzenlenecek çalıştayın sektör anlamında önemine değindi.

Öztürk, yaklaşık bir ay sonra düzenlenecek çalıştaya, fındık üretimi yapılan illerden yoğun katılım olacağını belirterek, "Çalıştaya Ordu, Giresun, Trabzon, Samsun, Zonguldak, Düzce, Sakarya ve Kocaeli illerinin sektör temsilcilerini, üniversitelerini, muhtarları, sivil toplum kuruluşlarını ve özellikle fındıktan katma değerli ürün üretip pazarlayan girişimci ve firmaları, ayrıca fındığın atıklarının geri dönüşümünden biyogaz, enerji, ürün ve organik gübre üreten kişi ve kurumları davet ediyoruz" dedi. Kemal ÇEKÜÇ/KARADENİZ EKONOMİ