Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Fındık Karadeniz’in Coca Cola’sıdır

·Ordu Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Adem Uzunömeroğlu, “Benim gözümde Coca Cola makbul bir içecek değildir. Ancak tek başına Amerikan kültürünü temsil eder ve herkes ona göre tavır alır. Ancak biz bunu fındık için başaramadık” diye konuştu.

info@karadenizekonomi.com / 1.12.2017

Fındık Karadeniz’in Coca Cola’sıdır

Ordu Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Adem Uzunömeroğlu İstanbul’da yaşan bir Ordulu. Yıllarca Ordu’yu eğitim-kültür-sanat-ekonomi alanlarında daha görünür kılmak için çalışmalar yapmış. İstanbul’da yaşayan bir Ordulu gözüyle memleketini değerlendiren Uzunömeroğlu, son yıllarda yaşanan fındık sorununa özellikle dikkat çekiyor. Uzunömeroğlu “Fındık konusunda demokratik kitle örgütleri ve FİSKOBİRLİK başta olmak üzere hepimizin hatası var. Bu konuda hiçbir zaman güç birliği yapmadık. Fındığın kültürümüzün bir parçası olduğunu kendimiz de yaşayamadık, başkalarına da yaşatamadık. Benim gözümde Coca Cola makbul bir içecek değildir. Ancak tek başına Amerikan kültürünü temsil eder ve herkes ona göre tavır alır. Ancak biz bunu fındık için başaramadık. Milli ürünleri olmayan ülkelerin yaşaması mümkün değildir” diye konuştu.

Ortak amaç, ortak hareket

Başkan Uzunömeroğlu Ordu’nun gelişimi için de tavsiyelerde bulundu: “Çevre kirliliği yapmayan hafif sanayi, organik tarım, doğal güzellikleri tahrip etmeden geliştirilecek turizm, ıslah edilecek fındık üretimi, iklime uygun yapılacak meyvecilik, arıcılık, tavukçuluk, hayvancılık. Tüm bunlar huzurlu ve güzel bir Ordu’nun inşa edilmesi için şart”

Bireysel başarı diye bir şeyin söz konusu olmadığını vurgulayan Ordu Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Adem Uzunömeroğlu, Ordu’nun atılımı için ortak bir amaç belirlenip, bu amaç altında ortak hareket edilmesi gerektiğini belirtti. KARADENİZ EKONOMİ