Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

FINDIK FİYATLARININ DÜŞMESİ'NİN NEDENİ, AVRUPADAKİ DURGUNLUK..

Ordu Ticaret Borsası eski Başkanı Necdet Gürsoy, fındık fiyatının düşmesindeki neden olarak gösterilen Noel (yılbaşı) tatilinin başlamadığını belirterek, “Avrupalı alıcılar şu an Noel tatiline çıkmadı” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 8.12.2015

FINDIK FİYATLARININ DÜŞMESİ'NİN NEDENİ, AVRUPADAKİ DURGUNLUK..

Fındık fiyatındaki sert düşüş geçen haftada etkisini sürdürmeye devam etti. Geçtiğimiz haftalarda serbest piyasada 15 liradan işlem gören fındık fiyatları 11 lira 50 kuruşa kadar geriledi. Üreticilerin de tepkisini çeken bu düşüşün sebebi bazı kesimler tarafından yaklaşan Noel tatili olarak gösteriliyordu. Fakat tablo gerçeği yansıtmadı. Ordu Ticaret Borsası eski Başkanı Necdet Gürsoy, piyasadaki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, Avrupalı alıcıların Noel tatiline çıkmadığını söyledi.

Avrupa’da durgunluk var

Necdet Gürsoy, Avrupa’da ekonomik olarak durgunluk yaşandığını söyleyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Avrupa’da yaşanan ekonomik durgunluk fındık fiyatlarının bu kadar aşağıya düşürmesine bir sebep değil. Şu an fındığa en iyi sahip çıkan üretici. Ürününü pazara indirmiyor, direniyor. Dolayısıyla bu direnişin sürmesi fındık fiyatlarına yansır ve fiyatları iyileştirir.”