Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Fındık fiyatı hakkında görüşler

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba,'üretici fındığını satmakta acele etmesin piyasayı takibe alsın''dedi.

info@karadenizekonomi.com / 24.08.2017

Fındık fiyatı hakkında görüşler

Oluşan yeni sezon fındık fiyatlarıyla ilgili ise Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimler'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ve sektör temsilcileri şu değerlendirmelerde bulundu.

EDİP SEVİNÇ

(KFMİB Yönetim Kurulu Başkanı)

"Yüksek rekoltenin olduğu dönemlerde bu alan bazlı desteğin bir miktar daha artırılabilmesi ve üretim maliyetlerinin daha yüksek oranda karşılanabilmesi sağlanırsa fındık fiyatlarındaki istikrar sonucunda çok başarılı bir ihracat sezonu geçireceğimizi düşünüyorum."

SEYİT TORUN

(CHP Ordu Milletvekili)

“Üretici sadaka istemiyor, üretici alınterinin karşılığını istiyor. Fındığın maliyeti 9 lirayken hükümetin açıkladığı 10 lira fiyat üreticinin hangi derdine deva olacak. İşçi parası mı ödesin, gübre parası mı ödesin, geçinsin mi, ne yapsın bu üretici. AKP iktidarı bu tavrıyla üreticiyi kaderine terk etmiştir.”

Sebahattin Arslantürk

(Ulusal Fındık Konseyi Başkanı)

“Fiyatlar belli bir kesimi mutlu etmeyebilir, ancak ülkemizde alıcı ve satıcı açısından olumlu bir fiyat oluşmuştur. Böylece Türkiye ürettiği fındığın tamamını, satacak 300 bin ton iç fındık ihracatı gerçekleştirdiğimiz yıllara döneceğiz. Çok rekolteli yıllarda devlet destekleri artırılmalı. Yeni sezon ülkemize tüm paydaşlara hayırlı olsun.”

ARSLAN SOYDAN

(TZOB Yönetim Kurulu Üyesi)

"Yapılan bu açıklama belki üreticilerin beklentilerinin altında olmuş olabilir ancak burada önemli olan devletin fındığa müdahale eden bir kurum olarak 

piyasada olmasıydı. Onun için devlet eliyle fındığa müdahale önemliydi ve bu müdahale de gerçekleşmiş oldu."