Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ferrero İngiltere’de atağa kalktı

Nutella'nın sahibi Ferrero Rocher ünlü İngiliz çikolatası Thorntons'u alıyor

info@karadenizekonomi.com / 24.06.2015

 Ferrero İngiltere’de atağa kalktı

Ünlü İtalyan çikolata üreticisi Ferrero İngiltere’deki payını büyütüyor. Nutella’nın sahibi, İngiliz çikolata üreticisi Thorntons’u satın almak için 157 milyon Euroluk teklifte bulundu. Thorntons’un yüzde 29,9’luk hissesine sahip İtalyan devin bu teklifi ise İngiliz firma tarafından “adil ve makul” olarak yorumlandı.

Teklifin ardından Thorntons’un hisseleri Londra borsasında yüzde 45 değer kazandı.

Nutella’nın sahibi Ferrero Rocher,İngilizlerin ünlü çikolata markası Thorntons'un yüzde 29.9'luk hissesini almak ve kalan hisseyi de devralmak üzere anlaştı

Türkiye’nin en büyük fındık ihracatçısı Oltan Gıda’yı 2014’te satın alan Nutella’nın sahibi Ferrero Rocher, yeni yatırım hamlesini İngilterede yaptı.İtalyan şirket, İngilizlerin ünlü çikolata markası Thorntonsun yüzde 29.9’luk hissesini 178 milyon dolara (112 milyon pound) almak ve kalan çoğunluk hisseyi de sonradan devralmak için anlaşmaya vardı. İngiliz Gazetesi The Guardian’ın haberine göre, Ferrero, Thorntons markasının korunacağını ve şirketin Derbyshire’daki fabrikasının faaliyete devam edeceğini açıkladı. 104 yıl önce kurulan ve 3 bin 500 kişi istihdam eden Thorntons’un İngiltere ve İrlanda’da toplam 242 mağazası ve 158 bayii var. 27 bin kişilik istihdam sağlayan Ferrero’nun toplam satışları ise geçen yıl 8.4 milyar Euro’ya ulaştı. Ferrero CEO’su Giovanni Ferrero 2014’te İngiltere’deki en iyi yıllarını geçirdiklerini belirterek, bunun satın alma için güven verdiğini kaydetti.

DİPLOMATİK KRİZ ÇIKARDI

Geçtiğimiz günlerde, Fransa Çevre Bakanı Segolene Royal, vatandaşlarından ormanların yok olmasına yol açtığı için palmiye yağından üretilen Ferrero ürünü Nutella’yı tüketmemelerini istemişti. İtalya ve Fransa arasında diplomatik krize yol açan sözler üzerine, İtalya Başbakanı Matteo Renzi’nin eşi televizyona çıkıp ekmeğin üzerine sürdüğü Nutella’yı yemiş, Royal de boykot çağrısında geri adım atmıştı.