Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

FATSA ORMEK AÇILDI

“104 GRUPTA 2 BİN 350 KURSİYER EĞİTİM GÖRÜYOR”

info@karadenizekonomi.com / 14.12.2015

FATSA ORMEK AÇILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesinin Altınordu ilçesinde ilkini açtığı ORMEK’in Fatsa şubesinin açılış töreni bugün gerçekleştirildi.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un da katıldığı açılış programında kursla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; “Kurslarda toplam 64 usta öğretici ile 40 branşta, 104 grupta 2 bin 350 kursiyer ile eğitim veriyoruz” dedi. Büyük bir katılımın olduğu açılışta ilk konuşmayı yapan ve davetlilere kursların genel durumu hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz; “Başbakanımızın birinci yardımcısı olan Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Bey’in aramızda olmasından dolayı çok mutluyuz. Kendisini tebrik ediyorum. Allah bu güzel görevinde yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

“104 GRUPTA 2 BİN 350 KURSİYER EĞİTİM GÖRÜYOR”

Başkan Enver Yılmaz ORMEK’le ilgili şu anda 2 bin 350 kursiyerin eğitim aldığını belirterek; “Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK), yaklaşık 500 farklı branşta kurs açabilecek kapasitededir. 5 Ekim 2015 itibarıyla eğitime başlayan Altınordu şubesinde toplam 12 derslik bulunuyor. 31 usta öğretici ile 27 branşta 48 grup açılarak 1006 kursiyerle eğitime devam edilmektedir. Fatsa ve Ünye şubelerimiz 27 Ekim 2015 tarihlerinde faaliyete başladı. Fatsa şubesinde 18 derslik bulunuyor. 15 usta öğretici ile 11 branşta 22 grup açılarak 567 kursiyer ile eğitime devam ediliyor. Ünye şubesinde ise 16 derslik bulunuyor. Burada da 18 usta öğretici ile 19 branşta 34 grup açılarak 777 kursiyer ile eğitime devam ediliyor. Bu kurslarda toplamda; 64 usta öğretici ile 40 branşta ve 104 grupta, 2 bin 350 kursiyer ile eğitim veriliyor” dedi.

“KARANLIK GÜNLERİ BEKLEYENLERİN HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI”

Başkan Enver Yılmaz’ın konuşmasının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş da görüşlerini dile getirdi. Vatandaşlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş; “1 Kasım seçimlerinde Ak Parti’yi tek başına iktidara getirdiniz. Bize gösterilen bu destekten dolayı tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş konuşmasında; “Bizi tek başına iktidara getirerek Türkiye’nin yolunu açtınız. Bize oy veren vatandaşlarımız, Türkiye’yi darboğaza sokmak isteyen ve bu ülkeye çelme takmak isteyenlerin hesap ve heveslerini kursaklarında bıraktı. Bu sadece bir seçim değil, karar günü oldu. Seçim geride kaldı. Bize her iki vatandaşımızdan biri oy verdi. Biz sadece bize oy verenlerin değil, bize oy vermeyenlerin de temsilcisiyiz. Bunun için de var gücümüzle çalışacağız. Sayın Başbakanımızın sunduğu eylem planını hep birlikte takip edeceğiz. Her zaman sizin görüşlerinize ihtiyacımız var. Bu reformları hep birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.

“YENİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Ordu’da birçok yeni projeyi hayata geçireceklerine de vurgu yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş; “Başta eğitim, ulaşım, sağlık ve diğer alanlardaki projelerimizi yakından takip ediyoruz. İki örnek vereyim; birincisi, alan bazlı ürün destek meselesini hallettik. Geçtiğimiz dönem 280 milyon lira civarında destek sağlanmıştı. İkincisi ise, Altınordu ilçemizdeki Devlet Hastanesi sözümüzü tuttuk, hayata geçiriyoruz. Yatak kapasitesini yükselttik. Hızlı tren, hafif raylı sistem, yaylaların birbirine teleferikle bağlanması, Karadeniz’in Akdeniz’e bağlanması projelerini hayata geçireceğiz” dedi.

“BAŞKANIMIZI TEBRİK EDİYORUM”

ORMEK’i hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesini tebrik eden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş; “Sayın Başkanı böyle bir kurs organizasyonu için kutluyorum. Burası hem bir öğrenim hem de bir eğitim kurumu aslında. Hayatın her anını, beşikten mezara kadar öğrenmek zorundayız. Bu kurslar da bunun için fırsattır. Ordu Büyükşehir Belediyesini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Protokolün birlikte kestiği kurdele sonrasında açılışı gerçekleştirilen Fatsa ORMEK’in açılış törenine Ordu Milletvekili, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Başkan Enver Yılmaz ile birlikte Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Garnizon Komutanı J. Alb. Garip Gümüş, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Çoruh, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Yıldırım ve Bülent Civelek, protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı.