Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Durak A.Ş.'den Çocuk İşçiliğine Karşı Mücadele..

Çocuk İşçiler İçin Farkındalık Yaratmak Amaçlanıyor

info@karadenizekonomi.com / 18.03.2015

Durak A.Ş.'den Çocuk İşçiliğine  Karşı Mücadele..
Durak Fındık A.Ş. den Çocuk İşçiliği'nin Önlenmesi Kapsamında İlkokul ve Ortaokul Öğrencileri Arası''Çocuklar Fındık Değil Oyun  Bahçesine''Ana Temalı Resim Yarışması Düzenliyor

Fındık Sektörü’nün köklü firmalarindan Durak Fındık A.Ş yönetim kurulu üyesi Kadir Durak ,fındık sektöründe çocuk işçiliği'nin  önlenmesine yönelik firma olarak uzun yıllardır,sosyal projeler düzenliyoruz  dedi ve konuyla ilgili  Karadeniz Ekonomi'ye şu açıklamalar da bulundu.

Mevsimlik İşçi Çocukları Bahçede Değil Okulda Mutlu

Durak,2015 yılı  çocuk işciliği'nin  önlenmesine yönelik proje kapsamında ,Ordu ve ilçelerimize kapsayacak şekilde ilkokul ve ortaokul çocuklarımıza yönelik  resim yarışması düzenleyeceğiz.Durak fındık A.Ş olarak ,Ünye Ticaret Borsamız Koordinatörlüğünde ve  firmamızın finansörlüğünde çocuklarımızı 

sevindirmek ve ödüllendirmek istiyoruz.Çocuklarımız bahçede değil okullarda ve oyun bahçelerinde olmalıdırlar şeklinde konuştu.

Sözlerine 2014 Yılı Fındık sezonu değerlendirerek sürdüren Kadir Durak  fiyat,rekolte ve oluşan fiyatlar konusunda şu açıklamalar da bulundu.

 2014 fındık sezonu şartları itibariyle Doğu Karadeniz Bölgesinde yaşanan don nedeniyle özel bir yıl olmuştur.Fındık fiyatları serbest piyasa ekonomisinde tarihi rakamlara ulaşmıştır.Geçen sene  ülkemizde fındıkta  don hadisesi yaşanmasaydı ,tüm kesimler tarafından rekor seviyede bir rekolte bekleniyordu.Yaşanan bu tablo ülkemiz de ve Avrupada fiyattan rekolteye kadar her süreci etkilemiştir.

Özellikle geçen yılın ardından bu sene olası bir don hadisesine karşı  üreticilerin tedirgin olmasına değinen Durak,2015 fındık sezonu öncesi, hava şartları'nin iyi gittiğini ifade ederek  şu açıklamalarda bulundu..Kar beklenilen zaman da yağdı devamında ise  hava şartlarının iyi gitmesiyle  birlikte 2015 yılı yeni sezona  iyi girdik ve  tüm kesimler için  rekolteli bir yıl olacağını tahmin ediyorum dedi.. Bu sürec'in Mayıs,Haziran,Temmuz aylarında bilimsel olarak açıklandığında durumu daha net olarak görebiliriz diyen Durak sözlerine fındıkta yaşanan üretim sorunuyla devam etti.

Ülkemiz fındık dikim sahalarında özlelikle Doğu Karadeniz Bölgemiz de verimi ve kaliteyi artırmalıyız.Avrupada olduğu gibi dönümden 250-300 kilo alan bir ülke olmalıyız.Fındık da üreticimize verilen destek primleri  ise bilinçli üretim yapan ve verimi artıran üreticimize vermek şartıyla, alan bazlı destek ödemeleri yapılmalıdır. Fındık sektöründe artık bahçeden ,fabrikaya kadar izlenebilirlik süreci önem kazanmıştır.Bunun için fındık sektöründe tüm kesimlerin bilinçli olması ve kaliteye daha fazla önem vermesi gerekiyor.Ülke olarak  fındık dikim sahalarımızda verimi artırarak daha da iyi bir noktaya taşımalıyız açıklamlarında bulundu.

Ünye Ticaret Borsası Koordinatörlüğün de ve Durak A.Ş. Finansörlüğün de Düzenlenen İlkokul ve Ortaokul Öğrencileri Arası ''Çocuklar Fındık Değil,Oyun Bahçesine ''Ana Temalı Resim Yarışmasının Şartnamesi Şöyle;


1-Yarışma; ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında olup,değerlendirme tek kategoride bütün öğrenciler üzerinden yapılacaktır.Öğrenciler 25cmx35 cm. veya 35 cm.x50 cm. ölçülerinde resim kağıdına yapılmış resimlerle katılabilirler.

2-Her türlü resim ve boya malzemesini kullanmak serbesttir.(Pastel boya, sulu boya, yağlı boya, kuru boya vb.)

3-Yarışmanın konusu; Çocuk işçiliğinin önlenmesi fikrinden hareket edilmiş olup, “Çocuklar fındık değil Oyun Bahçesine” ANA TEMA olarak belirlenmiştir. Yapılacak resimlerde Çocuk İşçiliğinin önlenmesi konusunda verilecek mesajlar önemli olarak görülmektedir. Diğer yardımcı temalar öğrencilerimizin hayalleri ve duygu-düşünceleri doğrultusunda kendileri tarafından oluşturulabilir.

4-Her okul ve öğrenci yarışmaya istediği kadar resim ile katılma hakkına sahiptir.

5-Resimlerin arka yüzünün sağ alt köşesine yarışmacı öğrencinin adı-soyadı,sınıfı, okulu ve ilçesi açık olarak yazılmalıdır.

6-Her ilçe kendi kuracağı komisyonlar marifeti ile ilk üç dereceye giren resimleri belirleyecek, dereceye giren eserleri gönderirken hangi okuldan kaç 

öğrencinin yarışmaya katıldığı ile ilgili bilgilerle birlikte eserleri Nisan ayının sonuna kadar(30.Nisan 2015) Ünye Ticaret Borsasına( Liseler Mahallesi,Devlet Sahil Yolu, No:355 ÜNYE/ORDU adresine) göndereceklerdir.

7-Tüm ilçelerden gelen resimler, Ünye Ticaret Borsası ve Durak Fındık A.Ş tarafından, Ordu Üniversitesinin katkıları ile uzman eğitimcilerden oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirilecek ve İl çapında ilk üç belirlenecektir.

8-Dereceye giren tüm resimlerin sergileneceği ve ödüllerin verileceği program koordinatör kurum olan Ünye Ticaret Borsası ve finansör kurum Durak Fındık A.Ş tarafından Mayıs Ayının içerisinde düzenlenecek ve tüm ilçelerimize ve okullarımıza duyurulacaktır.

9-Ödüller: İlçeler tarafından belirlenecek sonuçlara göre her ilçenin birincisi öğrenciye tam cumhuriyet altını, ikincisine yarım cumhuriyet altını, üçüncüsüne ise çeyrek cumhuriyet altını verilecektir. Ayrıca tüm ilçelerin değerlendirilmesinden sonra yapılacak genel değerlendirmeye göre İl birincisi öğrencimize, masa üstü bilgisayar, ikincisine diz üstü bilgisayar, üçüncü eser sahibi öğrenciye ise tablet hediye olarak verilecektir.

10-Yarışma sonuçları 15.05.2015 tarihine kadar ilan edilecektir.

11-Yarışmaya katılan resimler iade edilmeyecek olup, Ünye Ticaret Borsasında sergilenecek ve daha sonra proje kapsamında hazırlanacak kitapçıklarda kullanılacaktır.